En præsident vender tilbage

CPH:DOX. Lotte Mik-Meyers "En præsident vender tilbage – Efter kuppet i Madagaskar", der deltager i CPH:DOX' konkurrenceprogram F:ACT Award, får verdenspremiere på lørdag.

CPH:PIX-konkurrencen for film med en journalistisk tilgang F:ACT AWARD byder i år på 11 film, og blandt dem er Lotte Mik-Meyers "En præsident vender tilbage – Efter kuppet i Madagaskar".

Madagaskars demokratisk valgte præsident, Marc Ravalomanana, afsættes ved et militærkup i 2009 og tvinges i eksil i Sydafrika. Med sit hold af rådgivere går præsidenten i gang med at genvinde sit land og sit embede fra kuplederen – med fredelige midler. Det viser sig at være vanskeligt og præsidenten beder det internationale samfund om hjælp til at forhandle en diplomatisk løsning på plads.

Snart befinder han sig i et storpolitisk minefelt, hvor Frankrig, den tidligere kolonimagt, støtter kupregimet for at beskytte egne økonomiske og politiske interesser. Med unik adgang til præsidenten og hans fortrolige møder, giver filmen en usædvanlig dyb og ufiltreret indsigt i præsidentens kamp og det storpolitiske spil.

Ved premieren i Grand på lørdag kl 19.15, er der efter filmen en samtale med fhv. præsident Marc Ravalomanana, hans hustru Lalao Ravalomanana, der nu er borgmester i hovedstaden Antananarivo, menneskerettighedsadvokaten Bakoly, medierådgiveren Peter Mann og business consultant Jens Thorsen.  Moderator er Hanna Ziadeh, senior rådgiver ved Institute for Human Rights.

Filmen er produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films og MikMeyer Film og af Helle Ulsteen for Kamoli Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

CPH:DOX-visninger af filmen

Der er desuden to CPH:DOX TALKS, et KUA seminar og en RUC visning med talk og Q&A

 

Trailer