En sang fra hjertet

PRODUKTIONSSTØTTE. Pernille Fischer Christensen er klar til at gå i gang med optagelserne til sin fjerde spillefilm. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen.

To år efter biografpremieren på den prisbelønnede "En familie" er Pernille Fischer Christensen klar til at indlede optagelse til sin fjerde og største spillefilm "En sang fra hjertet".

Filmholdet optager på Fyn og Sjælland fra onsdag den 23. januar og syv uger frem, og der er planlagt biografpremiere den 13. marts 2014, skriver Zentropa og Nordisk Film i en pressemeddelelse. 

"En sang fra hjertet" er en følelsesladet fortælling om et møde mellem to fortabte skæbner, en voksen mand og en dreng. Den verdensberømte singer-songwriter Thomas Jacob bor i Los Angeles. Han er en mand med succes og mange brændte broer, og han lever og ånder for musikken og ikke meget andet. Da han vender hjem til Danmark for at indspille nyt album med sin faste musikproducer, tropper hans voksne datter Julie op. Med sig har hun hans barnebarn, den 11-årige Noa, som Thomas aldrig har mødt. Snart bliver Thomas meget mod sin vilje tvunget til at tage sig af Noa, og de to begynder stik imod alle odds langsomt at finde hinanden igennem musikken. Men så indtræffer en katastrofe, og Thomas må se i øjnene, at han skal træffe et valg, der forandrer hans liv for altid.

Mikael Persbrandt og Trine Dyrholm genforenes på det store lærred for første gang siden Oscar-vinderen "Hævnen", Persbrandt som den livstrætte verdensstjerne Thomas, og Dyrholm som hans overbærende og kærlige musikproducer Molly Moe. Birgitte Hjort Sørensen er Thomas' datter Julie, og Sofus Rønnov debuterer i rollen som den 11-årige Noa.

Pernille Fischer Christensen har skrevet manuskript sammen med Kim Fupz Aakeson. De to stod også bag manuskriptet til Fischer Christensens debutfilm "En Soap", som vandt en Sølvbjørn og prisen for bedste debutfilm ved Berlin Filmfestivalen i 2006, og "En familie", som var i hovedkonkurrence på Berlin Filmfestivalen i 2010 og der modtog den internationale kritikerpris, FIPRESCI-prisen. Filmen er produceret af Sisse Graum Jørgensen og Vinca Wiedemann, som også sammen producerede "En familie".

"En sang fra hjertet" har et budget på 24 mio. kr. og er støttet af filmkonsulent Kim Leona med 7,5 mio. kr. plus regionalstøtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen er koproduceret med FilmFyn, Zentropa International Sweden og Film i Väst med støtte fra Nordisk Film & TV Fond og Det Svenske Filminstitut i samarbejde med TV 2 Danmark og Sveriges Television. Desuden er den støttet afThe Media Programme of the European Union. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Biograf Distribution og sælges internationalt af TrustNordisk.