En tredje dansk kortfilm til Cannes

Newzealandsk fødte Daniel Borgmans film, "Lars og Peter", der er produceret i Danmark, bliver tredje danske kortfilm på årets Cannes Festival.

Den 15 minutter lange "Lars og Peter" er en af ni film, som er udtaget til det officielle kortfilmkonkurrenceprogram.

I filmen spiller Jacob August Ottensten den 9-årige Lars, der forsøger at holde sammen på sin familie, efter hans mor har forladt dem.

Daniel Borgman har boet i Danmark siden 2005. "Peter og Lars" er instruktørens anden kortfilm. I august deltog hans 24 minutter lange kortfilm, "Manden og mågen", i konkurrenceprogrammet for kortfilm på filmfestivalen i Locarno i Schweiz, en af Europas større festivaler.

"Lars og Peter" er produceret af Katja Adomeit og et dansk filmhold. De to danske produktionsselskaber twolittleghosts og Zentropa har produceret med støtte fra Screen Innovation Production Fund i New Zealand.

I forvejen deltager islandske Rúnar Rúnarssons afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, "Anna", i serien Quinzaine des Réalisateurs, Dorte Bengtsons animationskortfilm "Sylfidden" konkurrerer i programmet for filmskolefilm, Cinéfondation, og Lars von Triers "Antichrist" præsenteres i det officielle spillefilmkonkurrenceprogram.

På Det Danske Filminstituts Cannes-website (www.dfi.dk/cannes) er der løbende opdateringer om dansk deltagelse på festivalen.

Cannes Festival: www.festival-cannes.com

"Dansk kortfilm til Locarno" (FILMupdate, 5. august 2008)