Endnu 3 film til Berlin

BERLIN. Kristoffer Kiørboes kortfilm "Søn" er sammen med en svensk-dansk og en polsk-dansk spillefilm udtaget til Berlinalens program for børn og unge. Festivalen går i gang den 6. februar.

Martin Miehe-Renards "MGP Missionen" blev i december udtaget til Berlin Filmfestivalens program for børn og unge, Generation. I dag er resten af programmet offentliggjort, og en dansk kortfilm og yderligere to dansk-koproducerede spillefilm er med i Generations konkurrenceprogrammer.

"Søn" af Kristoffer Kiørboe

I Generation 14plus' kortfilmprogram for unge over 14 år deltager Kristoffer Kiørboes "Søn", en 20 minutter lang historie om den 13-årige August, der får foræret en hundehvalp af sin far. Hans forældre er blevet skilt, og sårene er endnu ikke helet efter bruddet, i hvert fald ikke for Augusts mor, der kategorisk nægter ham at beholde hundehvalpen. Det gør ondt at se sin mor i sorg og føle ansvar for det, men August elsker den lille hvalp lige så meget, som han savner sin far.

"Børn bør ikke have ansvar for andet end det at være børn, og som forælder får man det tilbage, man giver, på godt og ondt," siger instruktøren til Filminstituttets engelsksprogede magasin, DFI FILM, der udkommer den 3. februar med et interview med Kristoffer Kiørboe.

Rollen som August spilles af Stefan Søe Iwan, og Andrea Vagn Jensen og David Rousing er forældrene. Kristoffer Kiørboe og Anton Carey Bidstrup har skrevet manuskript. Nina Helveg har produceret for Frame By Frame med støtte fra Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut.

Beyond-beyond

"Beyond Beyond" af Esben Toft Jacobsen

Esben Toft Jacobsen er endnu engang i konkurrence i Generation Kplus, nu med sin anden spillefilm, den svensk-danske animationsbørnefilm i stereoskopisk 3D, "Beyond Beyond".

Instruktøren og Copenhagen Bombay følger op på den internationale festivalsucces og Berlin-deltager "Den kæmpestore bjørn".

Den lille kanin Johan bor med sin far på et skib. Det har de gjort så længe, Johan kan huske. Johans mor er der ikke længere. Hun blev en dag hentet af Fjerkongen. En stor slags fugl, som Johan ikke rigtig ved, hvem er. Johan vil gerne lære at sejle deres skib – så kan han sejle til Fjerkongens Rige, for han tror nok, at det må være der, hans mor er. En dag da Johans far henter forsyninger, og Johan er alene på skibet, modtager han et opkald på radioen om Fjerkongen, og så sejler han af sted på eventyr på egen hånd.

"Beyond Beyond" er produceret og animeret i Copenhagen Bombays studier i København, Göteborg og Stockholm. Jannik Tai Mosholt har igen skrevet manuskript, og Petter Lindblad producerer denne gang for Copenhagen Bombays søsterselskab i Sverige, mens Sarita Christensen koproducerer for Copenhagen Bombay i Danmark med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut. På holdet er også den danske komponist Nicklas Schmidt og production designer Jonas Springborg samt flere danske animatorer.

"Beyond Beyond" har premiere i Sverige den 21. marts og i Danmark den 10. april.  

The-Word2

"The Word" af Anna Kazejak

Anna Kazejaks polsk-danske "The Word", som er koproduceret af Jesper Morthorst for SF Film Production, er i konkurrence i Generation 14plus for unge over 14 år. Jesper Morthorst deltog i 2011 i Producers on the Move i Cannes sammen med den polske producer Lukasz Dzieciol, og det blev startskuddet til "The Word", en film om misforstået kærlighed, der får et ungt par til at begå en grusom forbrydelse.

"The Word" er produceret af Opus Film og har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut. Morten Højbjerg har været klipper, mens Kristian Eidnes Andersen har været lyddesigner og komponist. Postproduktionen er foregået i Danmark.

 

Årets Berlinale

Berlin Filmfestivalen har indtil videre udmeldt at:

 • Lars von Trier og Zentropas "Nymphomaniac 1" i den lange version er udtaget til hovedprogrammet, hvor den vises uden for konkurrence
 • Martin Miehe-Renard og ASA Film Productions "MGP Missionen" deltager i konkurrencen for børnefilm, Generation Kplus
 • Esben Toft Jacobsens svensk-danske animationsbørnefilm i stereoskopisk 3D, "Beyond Beyond", koproduceret af Sarita Christensen for Copenhagen Bombay, er i konkurrence i Generation Kplus
 • Kristoffer Kiørboes "Søn" er i kortfilmkonkurrence i Generation 14plus
 • Anna Kazejaks polsk-danske "The Word", koproduceret af Jesper Morthorst for SF Film Production, er i konkurrence i Generation 14plus
 • Eva Lindströms animerede svensk-danske kortfilm "Min Ven Lauge", koproduceret af Elise Lund Larsen for Bullitt Film, er i konkurrence i Generation Kplus
 • Trioen Hans Petter Moland, Kim Fupz Aakeson (manus) og Stellan Skarsgårds sorte komedie "Kraftidioten", koproduceret af Zentropa, er i hovedkonkurrence
 • Mahdi Fleifels "Xenos" og DOX:LAB's  "Taprobana" er blandt de 25 udvalgte titler, der konkurrerer i festivalens kortfilmprogram
 • Andreas Johnsens dokumentarfilm "Ai Weiwei The Fake Case" er nomineret til en Cinema for Peace Justice Award
 • Danica Curcic er udtaget som Shooting Star
 • Trine Dyrholm er medlem af den internationale jury, som bestemmer, hvem der skal modtage Guld- og Sølvbjørnen i festivalens hovedkonkurrence 

Udvælgelsen af film til serier og konkurrenceprogrammer er stadig i gang.

Berlin Filmfestivalen afholdes fra 6. til 16. februar.