Et år efter katastrofen i Fukushima

STREAMING. Into Eternity vises gratis online for at mindes atomudslippet i Japan – en katastrofe, der har drevet 150.837 mennesker fra deres hjem.

I samarbejde med miljøorganisationen Greenpeace markerer filminstruktør Michael Madsen og Magic Hour Films i weekenden et-året for Fukishima-katastrofen med at streame "Into Eternity" gratis på www.intoeternitythemovie.com.  

"Fukushima var ikke en naturkatastrofe, men et resultat af menneskelige fejl eller bevidst forsømmelse og mental nedsmeltning"

Den globale event starter lørdag 3. marts kl. 7.32 og varer i 150.837 sekunder – dvs. indtil mandag 5. marts kl. 01.26  – ét sekund for hvert menneske, der person, der er forflyttet fra det radioaktive område.

Fakta

Det globale event starter lørdag 3. marts kl. 7.32 og varer i 150.837 sekunder – dvs. indtil mandag 5. marts kl. 01.26.

Filmen vil kunne ses gratis på www.intoeternitythemovie.com  

Fukushima Daiichi nuclear disaster (Wikipedia)

Den 11. marts er det et år siden, at Japan blev rystet af en katastrofe. Kl. 7.32 dansk tid blev der slået katastrofealarm på et af verdens største atomkraftværker, Fukushima, efter det var blevet ramt af et jordskælv og en efterfølgende flodbølge. Næsten 20.000 mennesker mistede livet som resultat af jordskælvet og tsunamien. 150.837 mennesker evakueret fra deres hjem i området omkring Fukushima.

"Fukushima var ikke en naturkatastrofe, men et resultat af menneskelige fejl eller bevidst forsømmelse og mental nedsmeltning", siger Michael Madsen. "Alle vidste, at der ville komme jordskælv og tsunamier i området, og der var taget sikkerhedsforanstaltninger – blot ikke tilstrækkelige foranstaltninger."

I den prisbelønnede danske dokumentarfilm "Into Eternity" fokuserer Michael Madsen på de langsigtede sikkerhedsspørgsmål forbundet med atomenergi. Filmen inviterer publikum med ned i verdens første permanente lagringsanlæg for atomaffald, som er ved at blive hugget ud dybt nede i det finske grundfjeld. Her skal atomaffaldet lagres i de næste 100.000 år, hvor det er farligt, og anlægget skal fungere tilsvarende længe.

Siden "Into Eternity" fik biografpremiere i 2010, har filmen modtaget stor hæder og mange priser på filmfestivaler over hele verden. Filmen blev sidste år vist for FN ambassadørerne i New York forud for det store topmøde om atomsikkerhed og er af adskillige eksperter fremhævet som et unikt bidrag i atomkraft debatten.