Et forbandet år

TV-PREMIERE. Tre teenagere med en kræftsyg eller afdød forælder fortæller i "Et forbandet år" om at have døden tæt inde på livet. Dokumentaren vises mandag den 22. oktober på TV 2 i forbindelse med Knæk Cancer-ugen.

Louise Detlefsen og Louise Kjeldsens dokumentarfilm "Et forbandet år" får premiere på TV 2 i anledning af Knæk Cancer-ugen. Filmen følger Majli, Freja og Niklas i halvandet år, hvor de prøver at leve et almindeligt ungdomsliv, samtidig med at sygdom og død fylder deres dagligdag.

Majlis far ser ud til at miste kampen mod kræften efter 10 års sygdom. Frejas mor har fået brystkræft, og kemoterapien tager hårdt på hende. Niklas' far har netop mistet livet til kræft. Alle tre unge står i et dødvande og har svært ved det liv, de selv skal leve med sport, fester og eksamener.

"Vi er interesserede i at fortælle historien om, hvordan det er som teenager at leve med døden tæt inde på livet, når man selv er fuld af livskraft. Det handler helt fundamentalt om, hvordan vi forholder os til døden, forbereder os på den og overlever, når en af vores elskede dør fra os. Vi skildrer denne universelle historie ved at følge nogle teenagere, der befinder sig i vidt forskellige steder i denne proces," fortæller Louise Detlefsen og Louise Kjeldsen.

Der er tv-premiere på TV 2 mandag den 22. oktober kl. 20.50.

"Et forbandet år" vil få premiere på Filmstriben i løbet af efteråret.

Mette Heide har produceret for +pluspictures med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Dorte Høeg Brask.

Om kampagnen

Kræft rammer hver tredje dansker og gør alle andre til pårørende. Alle kommer på en eller anden måde og på et eller andet tidspunkt i vores eget liv i berøring med kræft. En sygdom, der hver dag koster 42 danskere livet. Den gode nyhed er, at flertallet overlever kræften.

Knæk Cancer handler om to ting: Oplysning og indsamling. Oplysning om sygdom og helbredelse, om forskning og patienter, om død og ikke mindst om liv. I uge 43 sætter TV 2  fokus på kræften med en lang række programmer, og undervejs vil der blive  quizzet, kørt, danset og samlet penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Det hele kulminerer i et stort indsamlingsshow lørdag 27. oktober på TV 2. 

Knæk Cancer er helhjertet handling og håb om nye veje til at komme kræften til livs. 

Læs mere på cancer.tv2.dk