Et raadhus til alvor og fest

Torsdag den 17. juni får Nils Vests dokumentarfilm om Københavns rådhus "Et raadhus til alvor og fest" premiere i Grand Teatret.

På torsdag er der premiere på Nils Vests dokumentarfilm om Københavns rådhus i Grand Teatret.

Rådhuset har med sin fantastiske detaljerigdom mange kvaliteter, som er blevet glemt af modernisterne.

"Et raadhus til alvor og fest" er en rejse ind i arkitektens tanker bag bygningen, tilbage til en anden tid og ned til inspirationskilderne i Italien. Arkitekt Martin Nyrop var den kreative kraft bag rådhuset, der stod færdigt i 1905. Men det skete ikke uden kampe med diverse politikere, der havde deres egne dagsordner. Resultatet blev efter mere end femten års arbejde et arkitektonisk hovedværk. Ifølge filmens instruktør taler arkitekturen sit helt eget sprog – et sprog, han lader komme til orde i sin film.

"Rådhuset har med sin fantastiske detaljerigdom mange kvaliteter, som er blevet glemt af modernisterne. Det står stort set uden ombygninger, og det gør det kun, fordi det er et så velfungerende hus," fortæller Nils Vest, der mener at bygningen har meget at fortælle os i dag.

"Min film kan ses som en nøgle, der gør det nemmere for seeren selv at gå på opdagelse med øjet i rådhuset, der på unik vis kombinerer det nordiske med det italienske."

Filmen er produceret af Nils Vest Film og distribueres med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere om filmen på www.vestfilm.dk

Trailer