Et Raadhus til alvor og fest nu på filmstriben

FILMSTRIBEN. Nils Vests dokumentarfilm om Københavns Rådhus kan nu ses på Filmstriben fra din bløde lænestol.

I denne uge byder Filmstriben på Niels Vests dokumentarfilm om Københavns rådhus – en rejse ind i arkitekten Martin Nyrops tanker og inspirationskilder hentet fra den norditalienske renæssance. Martin Nyrops hovedværk stod færdigt i 1905 efter femten år undervejs – 15 år, der bl.a. bød på interne politiske kampe og stor modstand over den overdådige forhal, som man mente ville indbyde til kostbare festligheder.

Rådhuset er rig på smukke detaljer, som instruktør Nils Vest visualiserer i dokumentaren. Selv mener han også, at bygningen har meget at fortælle os i dag, hvilket man tydeligt mærker som seer.

Se film hjemme

Med Filmstriben kan du se filmene derhjemme via dit bibliotek.

Du kan se over 900 dokumentar-, kort- og animationsfilm. Der tilføjes løbende nye danske og indkøbte titler, som Det Danske Filminstitut har distributionsrettigheder til.

Filmene kan ses, hvis du bor i én af de 79 kommuner, der er tilmeldt Filmstriben. Du skal blot angive din adgangskode og password til dit lokale bibliotek.

Filmen streames i dvd-kvalitet.

Filmstriben har ikke internationale visningsrettigheder og kan derfor kun benyttes i Danmark. Bemærk, at Filmstriben kun fungerer i Windows med Internet Explorer. I 2011 bliver der også adgang via Mac.

Visse film er kun clearet til visning på biblioteker. Det vil være særligt angivet.

Filmstriben drives af DBC i samarbejde med Det Danske Filminstitut.

www.filmstriben.dk

Læs mere om "Et rådhus til alvor og fest" 

Se filmen på Filmstriben