Into Eternity

DIPLOMATI. I forbindelse med det forestående topmøde om atomsikkerhed, viser den danske FN-mission "Into Eternity" for de øvrige 129 landes delegerede.

Den danske FN-mission viser "Into Eternity" den 21. september på Scandinavia House i New York, dagen før FNs topmøde om atomsikkerhed. FN ambassadørerne der er inviteret, vil få mulighed for at stille spørgsmål til Michael Madsen, der selv vil være til stede.

Michael Madsens "Into Eternity", der har høstet hæder verden rundt, er en film om de mange ubesvarede spørgsmål, der toner frem i forbindelse med byggeriet af verdens første permanente lagring af atomaffald.

Affaldet er begravet dybt nede i Findlands grundfjeld i et system af underjordiske gange. Og her skal det blive liggende i mindst 100.000 år, for så længe vil det være farligt for alt levende. Instruktør Michael Madsen var nysgerrig efter at finde ud af, hvordan man kan forholde sig til dette tidsperspektiv for lagringen.

"Jeg har villet skabe et element af distance i forhold til den nutid, vi befinder os i, gennem en visuel og lydmæssig stilisering. På den måde prøver jeg at trække publikum ud fra vores egen tid og katapultere det ind i fremtiden, så vi dermed bedre kan se og erkende noget om os selv," fortæller Michael Madsen i et interview til FILMupdate.

Michael Madsen vandt REEL TALENT-prisen på CPH:DOX for "Into Eternity", bedste dokumentar ved Nordisk Panorama i 2010 og hovedprisen på den vigtige dokumentarfilmfestival i Nyon. Filmen deltog sidste år på Amsterdams dokumentarfilmfestival, IDFA .

"Into Eternity" er produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films ApS med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs interviewet med Michael Madsen

Læs mere om filmen på www.intoeternitythemovie.com