Into Eternity – Nordens bedste dokumentar

Michael Madsens atomdokumentar "Into Eternity" blev på Nordisk Panorama kåret til Nordens bedste dokumentarfilm. Henrik Malmgren modtog en Special Mention for sin animationsfilm "The Guest".

På Nordisk Panorama, som i år blev afholdt i Bergen, modtog Michael Madsen prisen for bedste nordiske dokumentar for "Into Eternity". Michael Madsen tager sit publikum med dybt ned i Finlands grundfjeld, hvor atomaffald skal opmagasineres i ca. 100.000 år. Filmen diskuterer de mange dilemmaer, som denne fremgangsmåde efterlader til eftertiden.

Juryen skriver i deres begrundelse: "Ved at omdanne biografen til en tidsmaskine tackler instruktøren det, der ellers kunne være blevet tørt ekspertstof eller et stykke ingeniør-porno på en måde, der er overraskende, poetisk og hypnotiserende. […] Han gør det internationale problem om håndteringen af nukleart affald til en meditation over selve menneskeheden og civilisationens skæbne. Alt dette uden at ofre den journalistiske stringens."

"Into Eternity" har tidligere bl.a. vundet Publikumsprisen på CPH:DOX og hovedprisen på Visions du Réel i Nyon. Filmen kan ses på det lokale bibliotek via Filmstriben.

Læs mere om filmen og dens emne på www.intoeternitythemovie.com

The Guest

Henrik Malmgren modtog en Special Mention for sin animationsfilm "The Guest" i kategorien New Nordic Voices Award.

Den syv minutter lange film er lavet af Henrik Malmgren nærmest alene. Filmen handler om Elsa, der fejrer sin afdøde mands fødselsdag. En uventet gæst kommer på besøg, og Elsa tager en modig beslutning, der får dramatiske følger for alle.

"The Guest" kan ses på www.theguestfilm.com

Nordisk Panorama

Nordisk Panorama turnerer mellem fem nordiske byer. I 2011 er Århus hjemsted for festivalen, der viser nogle af de stærkeste kort- og dokumentarfilm fra hele Norden.

Læs mere på www.nordiskpanorama.com