EU-penge til dansk børneanimation

Billede til artiklen EU penge til dansk børneanimationSokker, pyjamas, strømpebukser og andet vasketøj er hovedpersonerne i en serie på 25 korte danskproducerede animationsfilm, som EU's MEDIA-program netop har givet 136.000 Euro (godt 1 mio. kr.) i støtte til.

Serien er udviklet af instruktør Kassandra Wellendorf og manusforfatter Jacob Wellendorf i samarbejde med producer Peter Engel, og det er Zentropa Rambuk, som producerer med støtte fra New Danish Screen på 4,7 mio. kr.

I animationsserien bliver beklædningsgenstandene, der taler med børnestemmer, kastet ind i en vaskemaskine og hvirvles rundt så nye tøjstykker hele tiden møder hinanden. Vasketøjet leger og gennemgår ligesom børn situationer og konflikter, der skal løses.

Producer Peter Engel er glad for, at MEDIA's TV Broadcast har valgt at støtte "Storvask": "Det sender et signal om, at de prioriterer programmer til de helt små børn. Men "Storvask" er også en speciel produktion, der mikser mange former for animationsteknik, og det giver et unikt visuelt udtryk og nogle finurlige, små film".

Støtte fra MEDIA's TV Broadcast gives til tv-projekter med særlig stort internationalt potentiale, og der kræves tilsagn fra mindst tre europæiske tv-stationer før der kan ansøges. Der kræves også en ambitiøs distributionsstrategi og en solid finansiering. 24 projekter fik støtte denne gang. "Storvask" var den eneste danske modtager.

Ene Katrine Rasmussen, konstitueret chef for MEDIA Desk Danmark, opfatter EU-støtten som en blåstempling af projektets internationale potentiale og ser det som en stor hjælp på vejen til at få solgt serien over hele Europa. Tidligere har serier som bl.a. "Anna Pihl" og "Øen" fået støtte fra samme pulje.

Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut stod i 2001-2003 bag et stort projekt, hvor unge filmkunstnere fik lejlighed til at udvikle nye genrer i krydsfeltet mellem film og nye interaktive medier. Kassandra Wellendorf udviklede i den forbindelse et interaktivt børnespil, "Storvask", som inspirerede hende og Jacob Wellendorf til at udvikle den nye serie. Projektet har tidligere modtaget udviklingsstøtte fra MEDIA.

Serien vil blive vist på DR eller TV 2.

For yderligere information:

Zentropa Rambuk
Producer Peter Engel, peter.engel@filmbyen.com

MEDIA Desk
Ene Katrine Rasmussen, ener@dfi.dk, 3374 3467/ 2047 0290