Europæisk tv-serie bliver mere dansk

TV-FIKTION. Københavns nye filmfond skyder 2,5 mio. kr. i den allerede temmelig danske europæiske tv-serie, "The Team", som går i produktion den 21. oktober.

Der bliver mere København, og der bliver flere danske navne på credit-listen, i den store dansk-internationale politi-serie "The Team", som vil rulle over  tv-skærme i  Europa næste vinter. Det er et af resultaterne af, at Copenhagen Film Fund er gået ind i det europæiske tv-projekt med et støttebeløb på 2,5 mio. kr.

"København har mange kvalificerede filmfolk, som nu vil blive en del af produktionen, og mange flere af hovedstadens unikke locations vil nu optræde i serien."

Københavns nye filmfond, Copenhagen Film Fund, der skal hente internationale filmproduktioner og tv-serier til Danmark, har som sit første store projekt valgt at gå ind i tyske ZDF og Nordisk Films tv-serie, der co-produceres med DR herhjemme og tv-selskaber i Tyskland, Sverige, Østrig, Schweiz og Belgien.

Copenhagen Film Fund

Fonden blev etableret den 3. september 2013. Den har til formål at tiltrække internationale film- og tv-produktioner til hovedstadsområdet med henblik på skabe jobs og vækst i regionens kreative erhverv.

Fonden har en samlet økonomisk ramme til drift og investeringer på 35 mio. kr., som skal dække en indkøringsperiode på tre år, og fonden tilbyder medfinansiering til film- og tv-projekter, der via produktion i hovedstadsområdet, medvirker til at skabe økonomisk vækst og omsætning.

Fonden er finansieret med bidrag fra Københavns Kommune, Region Hovedstaden, 9 omegnskommuner (København, Hvidovre, Ballerup, Frederiksberg, Brøndby, Albertslund, Furesø, Helsingør og Næstved) og en række private investorer og faglige organisationer i film- og tv-branchen.

www.cphfilmfund.com

Mere dansk

"Jeg er utrolig glad for, at Copenhagen Film Fund er kommet med på produktionen af 'The Team', som er den første multilinguale europæiske krimiserie, der bygger på den efterhånden så berømmede skandinaviske crime-noir tradition," siger fondens nyudnævnte direktør Thomas Gammeltoft.

"Fonden har endnu engang haft betydning for at tiltrække flere optagelser til området og været medvirkende til, at alle seriens instruktører nu er danske, startende med Kathrine Windfeld som konceptuerende instruktør. 'The Team' lever op til alle vores kriterier om international produktion, som benytter sig af dansk talent, og med nogle af optagelserne henlagt til vores område. Vi skaber arbejdspladser!"

Producer Thomas Heinesen fra Nordisk Film, der har været aktivt med i udviklingen i de sidste 4 år, glæder sig over at Copenhagen Film Fond går ind i projektet:

"Serien, som er startet i Danmark, og hvor alle kreative hovedkræfter er danskere, kan nu i langt større grad også produceres her. København har mange kvalificerede filmfolk, som nu vil blive en del af produktionen, og mange flere af hovedstadens unikke locations vil nu optræde i serien."

Serien

"The Team" bliver til otte afsnit á 58 minutter. Optagelserne indledes den 21. oktober i år og afsluttes den 30. juni 2014. Serien optages i København og omegn samt i Belgien, Tyskland, Østrig og Schweiz. Den vises i slutningen af 2014 eller starten af 2015, herhjemme på DR.

"The Team" tager stemningen med sig fra de nordiske tv-serier, men handlingen er flyttet ud i Europa, hvor kriminelle ikke længere lader sig stoppe af landegrænser. For at dæmme op for dette, har de europæiske lande indgået et udvidet politisamarbejde med hovedkvarter i Haag.

Efter en række mord på prostituerede flere steder i Europa sammensættes en gruppe, som skal stå for opklaringen. Teamet, bestående af danske Harald, tyske Jackie og belgiske Alicia, indleder en jagt på morderen. Drabene peger alle i retning af en stor, inter-europæisk forbryderorganisation, der gør sig i alt fra stoffer og finansielle forbrydelser til korruption, lejemord og menneskehandel.

Lars Mikkelsen, Jasmin Gerat fra Tyskland og Veerle Baetens fra Belgien spiller de tre efterforskere. Peter Thorsboe og Mai Brostrøm har skrevet manuskript, og seriens enkelte afsnit instrueres af danske instruktører med Kathrine Windfeld i spidsen.

Serien produceres i samarbejde med NetWork Movie fra Tyskland, Lunamie fra Belgien og Superfilm, fra Schweiz. Tilknyttede tv-stationer er DR, ZDF, SVT, ORF (Østrig) og ARTE. Herudover er der fonde med fra Belgien og Østrig samt Nordisk Film- & TV Fond.

Filmens hovedproducer er tyske Peter Nadermann, der også var involveret "Forbrydelsen" og "Broen". Thomas Heinesen, Lena Haugaard og Stinna Lassen producerer for Nordisk Film. Morten Søborg er fotograf, Per K. Kirkegaard er klipper på de første afsnit, Søren Gam er production designer, Knirke Madelung er art director, og Tanja Grunwald er overordnet casting director.