Europæiske talentfilm til Aarhus

NY FESTIVAL. Aarhus gøder grunden for spirende filmtalenter. Den 27. til 29. oktober får de og Europas øvrige unge filmskabere et mødested på den nye festival Super8000, der er arrangeret af filmuddannelsen Super8 i samarbejde med Kulturhovedstaden Aarhus.

Aarhus er i fuld gang med at fejre det nyeste inde for kulturen, hvad end det gælder kunst, teater, dans, musik, litteratur eller arkitektur og design.

"Vi oplevede, at det var meget svært at få reel kontakt til unge filmskabere uden for Danmark. Det vil vi med festivalen gerne ændre på"

Nu er kulturhovedstaden også klar til at åbne op for den nye filmfestival Super8000, der både skal introducere sit publikum til nye europæiske talentfilm og skabe et trygt mødested for unge filmskabere til idéudveksling og talentudvikling.

Fra ung til ung

I weekenden den 27. til 29. oktober inviterer festivalen alle interesserede til den store Super8000-udstilling i art house-biografen Øst for Paradis. Her kan publikum se 59 nøje udvalgte kortfilm fra 20 forskellige lande.

Lørdag den 28. vil være dedikeret diskussioner om dansk og europæisk talentudvikling med blandt andet instruktør fra Super8 Kasper Rune Larsen, der på dette års CPH PIX gjorde sig bemærket med sin debut "Danmark". Desuden vil europæiske talenter op til festivalen mødes til en 1,5 dage lang eksperimenterende workshop.

"Vi oplevede, at det var meget svært at få reel kontakt til unge filmskabere uden for Danmark," fortæller festivalleder Josephine Maria Leopold. "Det vil vi med festivalen gerne ændre på, for vi tror på, at man kan lære en hel masse af de her unge mennesker – hvordan laver man film i andre lande og har man ligesom i Danmark en kultur for talentudvikling?"

I den forbindelse er det heller ikke tilfældigt, at idéudvekslingen og talentudviklingen skal foregå i Aarhus. Byen skal markere sig som udvikler af film, mener Josephine Maria Leopold.

"Aarhus byder på en masse muligheder, men jeg oplever alligevel, at folk synes, det er svært at være filmskaber her, især med fiktion. Det vil vi med festivalen gerne sætte fokus på – hvorfor er det sådan, og kan vi gøre det bedre?"

Vil fejre det originale og nyskabende

Som festival skiller Super8000 sig særligt ud ved ikke at have et klassisk konkurrenceelement. Projektet skal inspirere til innovation og samarbejde, og den udforskning kræver et trygt rum, fortæller festivallederen.

"Vi har vores Rethink Award, som har det formål at undersøge, hvad der giver en film sit unikke udtryk, og hvordan man kan bevare den originalitet, også efter man kommer ud i det etablerede system. Så vi forsøger med prisen at undgå en konkurrencestemning og mere lægge op til en slags åben udforskning og fejring af det kreative og nyskabende," siger Josephine Maria Leopold.

Super8000 er arrangeret af Vestdanmarks frie filmuddannelse Super8 i samarbejde med Kulturhovedstaden Aarhus, Aarhus Filmværksted, Fonden Filmtalent og Region Midtjylland. Festivalen er støttet af Det Danske Filminstitut.

Se sjov introduktionsfilm til Super8000

super-8000-logo-RGB-500px