Eventyret om Hodja fra Pjort bliver til animationsfilm

Karsten Kiilerich er sammen med M&M Productions ved at vække Ole Lund Kirkegaards eventyr om "Hodja fra Pjort" til live som animationsfilm.

Ole Lund Kirkegaards bog "Hodja fra Pjort" blev i 1985 indspillet som film og i 2014 sat op som musical, begge gange med Sebastian som komponist på sangene. Nu er den erfarne danske animator Karsten Kiilerich i gang med at lave en animationsfilm, der tager udgangspunkt i Lund Kirkegaards eventyr om Hodja.

Hodja vil opleve verden bag bymuren, selv om hans far forventer, at han skal blive i Pjort som skrædder. Alligevel rejser Hodja sammen med sin eneste ven, geden Raya, af sted på et flyvende tæppe, som tæppehandleren El Faza låner ham mod at bringe Fazas barnebarn Diamant med tilbage fra storbyen.

Drømmen om eventyr bliver dog et hæsblæsende og virkeligt møde med en storby, hvor en tyrannisk sultan regerer, og hvor Hodja kun overlever, fordi han møder gadepigen Smaragd. Hun lærer ham at begå sig i byen, men er også skyld i, at tæppet bliver stjålet. Nu sættes alt ind for at skaffe det magiske tæppe tilbage og finde El Fazas barnebarn uden at blive fanget af sultanens undersåtter og den udspekulerede Rotte.

Karsten Kiilerich har selv skrevet manuskript, og Sebastian står også denne gang bag musikken som komponist. Kim Magnusson, Tivi Magnusson og Anders Mastrup producerer for M&M Productions og A. Film med 6,1 millioner kr. i produktionsstøtte fra Det Danske Filminstituts Markedsordning. Desuden har DR TV støttet.

Mis. Label står for distribution af filmen, der har planlagt biografpremiere i vinterferien 2018.