Få overblik over dansk film i Cannes

CANNES. Med tre titler i det officielle program er dansk film fornemt repræsenteret på årets Cannes Festival, der løber fra 17. til 28. maj. Vi tegner det samlede billede over film og filmfolk på en af sæsonens absolut vigtigste filmbegivenheder.

Fra en mørk thriller om en iransk seriemorder på hellig mission til et historisk drama om en præsts fortabelse i Islands ubarmhjertige natur.

Sådan lyder overskrifterne for de to danske spillefilm, der er udtaget til det prestigefyldte officielle program på Cannes Festivalen. Ali Abbasis 'Holy Spider' skal dyste i hovedkonkurrencen og er dermed i spil om årets Guldpalme, mens Hlynur Pálmasons 'Vanskabte land' er blandt konkurrencefilmene i Un Certain Regard, der har fokus på særligt originale stemmer og udtryk.

Følg med på sociale medier

Scandinavian Films, der repræsenterer de fem nordiske filminstitutter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, fortæller om seneste nyt fra Cannes og sender interviews med de nordiske filmfolk.

De to spillefilm får følgeskab af kortfilmen '100% flået kærlighed' af Malthe Saxer, udtaget til dysten for filmskolefilm, Cinéfondation, der også er en del af Cannes Festivalens klassiske konkurrenceprogrammer.

Danske filmfolk deltager desuden i koproduktionssamarbejdet bag flere spillefilm.

Det gælder de to svenske spillefilm i hovedkonkurrencen, Ruben Östlunds 'Triangle of Sadness' og Tarik Salehs 'Boy from Heaven', den franske 'Den blå kaftan' i Un Certain Regard samt den finske 'The Woodcutter Story' i sideprogrammet Critics' Week. 

Filminstituttet holder til under hele Cannes Festivalen på Scandinavian House, 11 Square Mérimée, sammen med de øvrige nordiske filminstitutter. Huset danner rammen om møder, pressebegivenheder, streaming af interviews og netværksaktiviteter. 

Cannes Festivalen løber fra 17. til 28. maj. Se mere på festivalens hjemmeside

Danske film i Official Selection

 • Holy Spider / Hovedkonkurrence
  Instrueret af Ali Abbasi og skrevet af Ali Abbasi og Afshin Kamran Bahrami. Produceret af Jacob Jarek for Profile Pictures.
 • Vanskabte land / Un Certain Regard
  Instrueret og skrevet af Hlynur Pálmason. Produceret af Katrin Pors, Eva Jakobsen og Mikkel Jersin for Snowglobe.
 • 100% flået kærlighed / Cinéfondation
  Instrueret af Malthe Saxer og skrevet af Anna Juul. Produceret af Anne Falkesgaard Hansen og Sophie D'Souza for Den Danske Filmskole.

Cannes Marché

 • Nattens ende / VeeR Future Award Competition
  VR-film instrueret af David Adler og skrevet af Hans Frederik Jacobsen. Produceret af Mikkel Skov for Makropol.

Flere navne

 • Mads Mikkelsen / Rendez vous with ...
  Skuespilleren er inviteret til festivalens serie med publikumsmøder, hvor udvalgte filmfolk fortæller om deres metier. Tid og sted: 26. maj kl. 14.30, Salle Buñuel.

Koproduktioner med dansk bidrag

 • Triangle of Sadness / Hovedkonkurrence 
  Instrueret af Ruben Östlund (Sverige, Danmark). Dansk koproduceret af Per Damgaard Hansen for Coproduction Office.
 • Boy from Heaven / Hovedkonkurrence
  Instrueret af Tarik Saleh (Sverige, Danmark). Dansk koproduceret af Monica Hellström og Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real.
 • Den blå kaftan / Un Certain Regard
  Instrueret af Maryam Touzani (Frankrig, Marokko, Danmark, Belgien). Dansk koproduceret af Mikkel Jersin, Eva Jakobsen og Katrin Pors for Snowglobe.
 • The Woodcutter Story / Critics' Week
  Instrueret af Mikko Myllylahti (Finland, Danmark, Tyskland, Holland). Dansk koproduceret af Peter Hyldahl for Beofilm.
 • Polaris / ACID Cannes
  Instrueret af Ainara Vera (Frankrig, Grønland). Grønlandsk-dansk koproduceret af Emile Hertling Péronard for Ánorâk Film.