Familien Jul 2 – i nissernes land

Instruktør Carsten Rudolf har tilbragt hele februar langt oppe i Sverige i området omkring Østersund med optagelser til den anden film om Familien Jul, "Familien Jul 2– i nissernes land", som kommer i biograferne den 3. november.

Filmholdet og skuespillerne Marie Askehave, Paw Henriksen, Pelle Krusbæk, Herman Knop, Alfred Bjerre Larsen, Liv Leman Brandorf, Malte Houe, Katinka Evers-Jahnsen, Kirsten Lehfeldt m.fl. har skabt julemagi med nisser, rensdyr og snedriver.

I den nye film dukker nissen Pixy til stor overraskelse op hos Familien Jul allerede den 1. december. Han er kommet for at hente den nissehue, han glemte sidste år, og den gemmer på en hemmelighed – hans magiske nissekugle. Ved et uheld får Hugo ødelagt nissekuglen, så Pixy mister sin nisse-magi og begynder at ældes hurtigt. Hugo er den eneste, der kan samle kuglen igen og redde Pixy, og han må derfor flyve med sine søskende Alfred og Vega til det magiske nisseland. På rejsen møder de mange forhindringer – ikke mindst den onde nisse Evol og hans nissebande, der forsøger at spænde ben for, at Hugo får samlet kuglen. Evol tryller Alfred om til et rensdyr, og med magi gør han Vega håbløst forelsket i sig.

Det meste af filmen er optaget på det historiske, svenske frilandsmuseum Jamtli, der er omdannet til nissernes land, og i Danmark optages der for tiden i og omkring Fredensborg.

Carsten Rudolf har skrevet manuskript, og Thomas Lydholm producerer for Pixy Film med produktionsstøtte på 6,5 millioner kr. fra Det Danske Filminstitut gennem Markedsordningen. "Familien Jul 2 – i nissernes land" har også modtaget dansk støtte fra DR, og Angel Film distribuerer. Der er premiere den 3. november.

Familien-Jul_trailerstill3

Familien-Jul_trailerstill2