Familien Rheinwald - ny film af Pernille Fischer Christensen

Optagelserne er netop gået i gang på spillefilmen "Familien Rheinwald", der har Jesper Christensen og Lene Maria Christensen i de bærende roller. Filmens instruktør Pernille Fischer Christensen har skrevet manuskriptet sammen med forfatteren Kim Fupz Aakeson, et samarbejde der begyndte med den internationale prisvinder "En Soap" fra 2006.

Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut og produceres for Zentropa af Sisse Graum Jørgensen og Vinca Wiedemann, som her danner producerteam for første gang.

"Familien Rheinwald" er en livsbekræftende og bevægende hyldest til familien, den moderne familie, de første børn, den nye kone, ekskonen, de halve søskende. Og først og sidst, en fortælling om den voksne datter Ditte (Lene Maria Christensen) og hendes elskede far, patriarken, bageren, den kongelige hofleverandør, Rikard (Jesper Christensen).

Ditte er en ung og fremstormende galleriejer, der får et tilbud om drømmejobbet i New York. Sammen med sin kæreste, Peter (Pilou Asbæk), beslutter hun sig for at tage imod tilbuddet og rejse, de er unge, livet er sjovt og alt kan ske. Men før hun når så langt bliver Rikard alvorlig syg, og hans førerposition begynder at krakelere, både i familien og omkring Rheinwalds hæderkronede bageri. Rikard må støtte sig til Ditte, der må lægge sit eget til side og træde til.

Dittes søster Chrisser spilles af Line Kruse, og Rikards nye kone Sanne spilles af Anne Louise Hassing.

Pernille Fischer Christensen siger selv om filmen: "Der må grædes og grines i denne film, som trods emnets alvor fortælles i en lys og let tone, med sanselighed og lyst til kager, brød og kærlighed. Ja, til at leve livet."

For yderligere oplysninger:

Det Danske Filminstitut
Molly Malene Stensgaard, mollys@dfi.dk, 3374 3448.

Zentropa
Sisse Graum Jørgensen, sisse.graum@filmbyen.dk, 2630 0776
Vinca Wiedemann, vinca.wiedemann@gmail.com, 2025 8081