Far til 400.000

Far til fire har gjort det igen. Den seneste film med den kære familie, "Far til fire – på japansk", har rundet de 400.000 billetter.

Tretten betyder tilsyneladende ikke ulykke, når man er far til fire. Så mange gange har den kære familie vist sig på de danske biograflærreder. Nu har deres seneste bedrifter i "Far til fire – på japansk" på blot 6½ uge solgt 400.000 billetter.

Familiehistorie

Søs, Mie, Ole, Lille-Per, Far og den elskede Onkel Anders viste sig første gang på lærredet i 1953, da instruktør Alice O'Fredericks havde premiere på "Far til fire". Oprindelig kom de populære figurer til verden i 1948 som en tegneseriestribe i Politiken, hvor tegneren Kaj Engholm hver dag i over 40 år leverede en sekvens. Det blev til i alt 14.000 striber.

Familien blev en vigtig del af den danske populære filmhistorie. Otte film blev det til i alt fra O'Fredericks' hånd, ca. en hvert år indtil 1961, hvor instruktøren efter "Far til fire med fuld musik" lagde familien på is. 

I 1971 forsøgte Ib Mossin og Panorama Film med "Far til fire i højt humør" at genoplive de populære figurer. Humøret var dog ikke højere, end at serien blev lagt i dvale igen.

Still going strong

Efter 34 år vækkede Henrik Møller-Sørensens ASA Film den elskede familie igen. Det skete i 2005 med "Far til fire – gir aldrig op", der trak mere end en halv million i biografen. De følgende to film kom begge et godt stykke over de 300.000 solgte billetter.

Instruktør Claus Bjerre og ASA Film satte deres seneste Far til fire-film på plakaten ugen inden vinterferien, og med 274.000 solgte billetter i løbet af feriedagene formåede den danske familie at placere sig øverst på periodens top 10-liste foran de amerikanske konkurrenter "Prinsessen og frøen" og "Percy Jackson & lyntyven".

Seneste bio-tal