Fasandræberne og I Am Here til USA-festival

AUSTIN. Mikkel Nørgaards filmatisering af Jussi Adler-Olsens "Fasandræberne" og Anders Morgenthalers "I Am Here" med Kim Basinger får verdenspremiere på Fantastic Fest i Austin, Texas, som afholdes fra 18. til 25. september.

Med verdenspremiere på Austin Fantastic Fest føjer "Fasandræberne" og "I Am Here" sig til den efterhånden imponerende lange liste af danske spillefilm, der er inviteret til dette efterårs store internationale filmfestivaler. Den meget betydningsfulde genrefestival har speciale i thrillers, horror, fantasy og science fiction, og den har været afsættet for flere danske film på det internationale marked.

Fasandræberne

I 1994 findes et tvillingepar brutalt myrdet i et sommerhus. Politiets efterforskning peger i retning af en gruppe rigmandsbørn fra en nærliggende kostskole, men sagen lukkes, da en lokal outsider erklærer sig skyldig og dømmes for mordene. Tyve år senere ender sagen på vicekriminalkommissær Carl Mørcks skrivebord, og han indser hurtigt, at noget er galt.

Carl, hans assistent Assad og deres nye sekretær Rose genoptager sagen og finder frem til et gammelt nødopkald fra en desperat pige, der tilsyneladende kender til mordene. Snart bliver de kastet ud i en intens søgen efter pigen, Kimmie, der har været forsvundet siden mordene fandt sted. Men Carl og Assad er ikke de eneste, der jagter Kimmie. Hendes viden er til stor fare for en gruppe indflydelsesrige mænd i toppen af samfundet, og de vil gøre alt, hvad de kan for at forhindre fortiden i at indhente dem.

Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pilou Asbæk, David Dencik, Beate Bille, Søren Pilmark, Danica Curcic og Johanne Louise Schmidt er blandt de mange på rollelisten.

Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg har skrevet manuskript, og Louise Vesth, Jonas Bagger og Peter Aalbæk Jensen har produceret filmen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut, TV 2 og en lang række internationale samarbejdspartnere. Filmen har biografpremiere i Danmark torsdag den 2. oktober.

FILM Digital Issue om "Fasandræberne": "I want to BOOM! open it up"

IAmHere

 

I Am Here. Foto: Christian Geisnæs.

 

I Am Here

Maria, en succesrig forretningskvinde, kæmper en langvarig kamp for at opnå sit højeste ønske – at sætte et barn i verden. Da hun efter endnu en abort får at vide af sin læge, at hun er blevet for gammel til at gennemføre en graviditet, styrter hendes verden sammen. Maria kan ikke affinde sig med sin skæbne, og ude af sig selv begiver hun sig af sted på en desperat og farefuld rejse i jagten på sin drøm om et barn.

Maria spilles af Kim Basinger, og over for hende ses Peter Stormare, Jordan Prentice og Sebastian Schipper. Anders Morgenthaler har skrevet manuskript, og Marie Gade Denessen og Julie Lind-Holm producerer for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut og i koproduktion med flere tyske samarbejdspartnere.

FILM Digital Issue om "I Am Here": "Extreme spaces and people"

Fantastic Fest, Austin, TX

Oversigt over august-septembers premierer på store internationale festivaler

Venedig 27. august-6. september
"The Look of Silence" (Joshua Oppenheimer) / Hovedkonkurrence Venezia 71
"Nymphomaniac Director's Cut – Volume 2" / Hovedprogram – Uden for konkurrence

Toronto 6.-14. september
"En chance til" (Susanne Bier) / Special Presentations
"Itsi Bitsi" (Ole Christian Madsen) / Contemporary World Cinema
"Seven Boats" (Hlynur Pálmason) / Short Cuts International
"Vokseværk" (Tor Fruergaard) / Short Cuts International
"The Look of Silence" (Joshua Oppenheimer) / TIFF Docs – nordamerikansk premiere
Dansk instruktør
"The Riot Club" (Lone Scherfig, UK) / Gala Presentations.
Danske koproduktioner
"Turist"/ Special Presentations
"The Yes Men Are Revolting" / TIFF Docs
"Song of the Sea /TIFF Kids
"Jauja" / Wavelengths
"Taprobana" / Wavelengths 
"Listen"/ Short Cuts International

Austin 18.-15. september
"Fasandræberne" (MikkelNørgaard)
"I Am Here" (Anders Morgenthaler)
Dansk koproduktion
"Turist"

San Sebastian 19.-28. september
"Stille hjerte" (Bille August) / Hovedkonkurrence
"En chance til" (Susanne Bier) / Hovedkonkurrence – europæisk premiere