Februar måneds film i Cinemateket

En ny måned melder sin ankomst og med den et nyt og spændende program for Cinemateket, bl.a. med to serier om den forestående filmfestival i Berlin, en ny "månedens film" fra David Bowies søn Duncan Jones og en god blanding af mexicanske, tjekkiske og italienske filmperler.

Serier

 

 

Lad Guldbjørnene danse
Siden den første festival i 1951 er Berlin blevet genskabt som filmmekka. Cinemateket fejrer Berlinalens første 60 år med en stribe velfortjente vindere af den gyldne bamse.

Skandalernes tid
Til en god fest hører der skandaler, og Berlinalen har haft sin andel af både skærmydsler og store dramaer. Se bl.a. filmen, der fik aflyst en hel festival!

 

 

Vincente Minnelli
Minnelli er mest fejret for sine højkulørte musicals, men inden for de seneste ti år er det de dunkle melodramaer, som den seriøse filmforskning har opdaget.

Jeg er Cuba!
Dokumentarisme, absurde optrin og befriende humor. Det er kodeordene for de cubanske film efter revolutionen, der netop har rundet de 50 år.

'Tjek' dem ud
Benyt denne sjældne lejlighed til at opleve nogle af de seneste års bedste tjekkiske film. Særarrangementer med instruktør- og skuespillerbesøg den 4. og den 7. februar.

Gael Garci