Fem danske film til SXSW

FESTIVAL. Tre danske dokumentarfilm, en kortfilm og en animeret kortfilm er på programmet, når festivalen South by Southwest slår dørene op den 13. marts i hipsterbyen Austin i Texas.

Dokumentarfilmene "Så meget godt i vente", "The Visit" og "The Look of Silence", kortfilmen "Teenland" og den animerede kortfilm "Whole" er udtaget til South by Southwest Film Conference and Festival (SXSW) i Austin, Texas.

Phie Ambos dokumentar om Niels Stokholms biodynamiske landbrug, "Så meget godt i vente", bliver vist i sektionen SXGlobal for internationale spillefilm og dokumentarer. Filmen havde dansk premiere i september og er siden blevet vist på bl.a. CPH:DOX, IDFA og Berlinalen.

Om SXSW

South by Southwest startede som en lokal musikfestival i 1987 og tilføjede film og interactive (tech) til programmet i 1994. 

I dag er festivalen en af de vigtigste i USA, ikke mindst på grund af konferencen, der udstiller og debatterer nye opfindelser og tendenser i feltet mellem film og teknologi. 

Filmfestivalen fokuserer på uafhængige film og er kendt for at opdage nye talenter.

South by Southwest Film Conference and Festival (13-21. marts)

Så-meget-godt-i-vente3
Framegrab fra "Så meget godt i vente"

Joshua Oppenheimers "The Look of Silence" og Michael Madsens "The Visit" bliver vist i sektionen Festival Favorites, der viser højdepunkter fra festivalåret. "The Visit" havde verdenspremiere på Sundance i januar. "The Look of Silence" har siden premieren i Venedig, hvor den modtog Juryens Grand Prix og kritikerprisen, deltaget på bl.a. Telluride, Toronto, New York, IDFA, Göteborg og Berlinalen. Herhjemme vandt den hovedprisen på CPH:DOX samt en Robert og Bodil for bedste dokumentar.

Teenland

Marie Grahtøs afgangsfilm fra Super16-uddannelsen, "Teenland", har verdenspremiere i kortfilmkonkurrencen.

teenland
Framegrab fra "Teenland"

Filmen foregår på en institution, hvor teenagepiger indlægges for at blive kureret for deres overnaturlige kræfter. Her møder den deprimerede Sally en særlig slags soulmate i powersociopaten Ting-e-Ling. I mødet presses Sally til at opgive sin skyld og slippe sine dæmoner løs. For måske er det ikke hende selv, men institutionen, der er fjenden. Måske er det, der er farligt og destruktivt, i virkeligheden en ustoppelig urkraft, som kan gøre op med institutionens sygeliggørelse af teenagerne.

"Teenland" er produceret af Amalie Lyngbo Hjort. 

Whole

William Reynishs afgangsfilm fra Den Danske Filmskoles animationslinje, "Whole", deltager i konkurrencen for animerede kortfilm. Filmen handler om Mira, som har kærestesorger og føler sig hul indeni. Veninden Ingeborg forsøger forgæves at fylde Miras hul op med vodka og nye mænd, men det er først da Mira møder shamanen Uhlrik, at en mere holistisk løsning opstår: Mira skal finde sit indre kraftdyr. Men efter at Uhlrik har trommet hende i trance, møder hun slet ikke det hun havde forventet.

"Whole" er produceret af Lina Flint for Den Danske Filmskole.

Se traileren