"Fighter" åbningsfilm på BUFF i Malmø

Natasha Arthys ungdomsdrama "Fighter" vises i aften som åbningsfilm på den Internationale Børne- og Ungdomsfilmfestival BUFF i Malmø, der løber frem til den 15. marts. BUFF anses for at være en af de førende filmfestivaler for børn og unge i Norden og fejrer i år 25-års jubilæum.
I løbet af fem dage bliver der på festivalen vist over 100 film. Derudover arrangerer BUFF seminarer og diskussioner om børne- og ungdomsfilm for bl.a. lærere og filmbranchen.
På festivalen vises i alt otte danske film. "Fighter" deltager i festivalens konkurrence for ungdomsfilm. I festivalens børnefilm-konkurrence deltager Giacomo Campeottos "Tempelriddernes skat III: Mysteriet om slangekronen", der har dansk premiere den 14. marts.
I serien Ny Nordisk Film deltager de to animationsfilm "Jungledyret Hugo: Fræk, Flabet og Fri" (instr. Flemming Quist Møller og Jørgen Lerdam) og "Cykelmyggen og Dansemyggen" (instr. Jannik Hastrup og Flemming Quist Møller).
I novellefilm-serien vises Louise N. D. Friedbergs "Blodsøstre", Anders Morgenthalers "Eat Shit and Die", Heidi Maria Faissts "Frederikke" og Christina Rosendahls "Pusling".
www.buff.se
DFI factsheets: BlodsøstreEat Shit and DieFrederikkePuslingCykkelmyggen og DansemyggenFighterJungledyret Hugo: Fræk, Flabet og FriTempelriddernes skat III: Mysteriet om slangekronen
For yderligere oplysninger:
Det Danske FilminstitutLizette Gram Mygind, 3374 3506, lizetteg@dfi.dkChristian Juhl Lemche, 3374 3464, christianjl@dfi.dkAnne Marie Kürstein, 3374 3609, kurstein@dfi.dk