Fik du set dem…?

FILMVÆRKSTEDET har 40 års jubilæum fredag den 1. oktober. Mere end 1200 filmproduktioner i alle mulige og umulige genrer er blevet produceret på Det Danske Filminstituts Filmværksted af omkring 800 instruktører, siden den første workshop åbnede i 1970 i en bjælkehytte.

Politiske statements, aktivistiske opråb, poetiske refleksioner, undersøgende eksperimentalfilm, hardcore homo-scratchvideo, personlige essays, teknologiske nyskabelser – Filmværkstedet rummer det hele.

Filmværkstedet støtter hvert år omkring 50 produktioner inden for alle genrer. De nyeste præsenteres løbende i Cinemateket under overskriften SneakBar.

Fakta

Filmværkstedet fylder 40

Den første version af Filmværkstedet åbnede i 1970 under navnet Workshoppen som et samarbejde mellem Filmfonden og Danmarks Radio. Senere trak DR sig ud af samarbejdet, Workshoppen lukkede i en periode, genopstod og flyttede flere gange – i 1996 til Gothersgade, hvor Filmværkstedet stadig holder til som en del af Det Danske Filminstitut.

Filmværkstedet støtter både større og mindre filmproduktion med formålet at fremme eksperimenterende filmkunst og talentudvikling.

Filmværkstedet giver primært støtte i form af adgang til professionelt produktionsudstyr, tilskud til basale produktionsomkostninger og konsulenthjælp. Sekundært yder vi støtte til talentudvikling gennem seminarer, workshops og rådgivning.

Filmværkstedet er hovedsageligt rettet mod unge mennesker, der har potentiale til at etablere en professionel filmkarriere.

Værkstedet er desuden initiativtager til en lang række opsøgende crossmedia-projekter som Dox Connected, CLIPS, Doxwise og senest Kamikaze. Et af resultaterne heraf, "Robin Färdig", kan netop nu ses på pirat.tv.

Læs mere om Filmværkstedet.

I anledning af 40-års jubilæet har Filmværkstedet været i arkiverne og samlet sjove og forunderlige klip.

Fik du set dem …