Film for fodbold- og Ken Loach-fans

Med "Looking for Eric" tager engelske Ken Loach skridtet væk fra sine vante benhårde socialrealisme med en film om postbuddet Eric, hvis trøstesløse tilværelse får et tiltrængt spark, da han får en ny ven i fodboldlegenden Eric Cantona. En usynlig fantasiven godt nok, men alligevel.

Postbuddet Erics liv er noget rod. Men da han en dag ryger sig en joint i sengen, træder Manchester United-ikonet Eric Cantona lyslevende ud af idolplakaten i hans soveværelse, og de to begynder et aparte parløb med det formål at få postbuddet Eric tilbage på sporet.

En både komisk og rørende hyldest til solidarisk kammeratskab.

Med "Looking for Eric" vil Loach-fans føle sig hjemme, og for de fodboldinteresserede er der glædelige genkig med Cantonas gyldne øjeblikke. Individualisten Cantonas mission som coach er at lære Eric, at sammenhold gør stærk - et velkendt tema fra den engelske socialrealismes nestor.

"Looking for Eric" var nomineret til De Gyldne Palmer i 2009.

Anmeldercitater

  • "En både komisk og rørende hyldest til solidarisk kammeratskab, så man forlader biografen ganske opstemt." Berlingske Tidende.
  • "Cantona er et ualmindeligt charmerende bekendtskab på lærredet." Ekstra Bladet

Filmen, der kan ses i Grand, Dagmar, Empire, Kinopalæet, Cafe Biografen i Odense, BioCity Aalborg, Øst for Paradis og Metropol i Århus, er importeret af SF Film med importstøtte fra Det Danske Filminstitut.