Film fra DOX:LAB til Venedig

FESTIVAL. Venedig Festivalen har udtaget Mauro Andrizzi og Marcus Lindeens "Accidentes gloriosos", som er udsprunget af sidste års kreative laboratorium på CPH:DOX.

Filmfestivalen i Venedig, der afholdes fra 31. august til 10.september, har inviteret Mauro Andrizzi og Marcus Lindeens "Accidentes gloriosos", som  er udspunget det danske DOX:LAB. Filmen vises i serien Orizzonti.

Med DOX:LAB startede CPH:DOX i 2009 en talentworkshop, hvor en lille gruppe unge filmskabere fra hver deres ende af verden blev udvalgt til at deltage i et eksperimenterende filmlaboratorium.

I 2009 blev 12 instruktører fra de nordiske lande parret med 12 instruktører fra Asien, Afrika og Mellemøsten. Det resulterede i 12 film, der på forskellig vis afsøgte den dokumentariske genres grænser.

I 2010 gentog DOX:LAB succesen og satte gang i ni nye projekter ud fra samme opskrift. Argentineren Mauro Andrizzi og svenskeren Marcus Lindeens 58 minutter lange "Accidentes gloriosos" er en af de film, der er nu er klar til at slippe ud af værkstedet.

"Accidentes Gloriosos" fortæller ni forskellige historier fra Argentina, spundet over over temaerne død og transformation. Det er bl.a. historien om manden, der får foretaget en hjertetransplantation og vågner op med nye kunstneriske evner, og om kvinden, der har modtaget et brev fra hendes mand, skrevet lige inden han fryser ihjel under en dramatisk polarekspediton.

DOX:LAB's workshop er støttet af Det Danske Filminstitut, Den Obelske Familiefond, Aarhus Festuge og CKU i tæt samarbejde med Filmværkstedet/DFI. De første fem film får premiere i slutningen af august på Aarhus Festuge, og alle ni produktioner kan præsenteres på CPH:DOX i november.

Læs mere om DOX:LAB i artiklen "Kulturmøder i DOX:LAB" (FILMupdate, 4. november 2010)

Venedig Filmfestivalen