Film og fodbold

FILMFOLK. Claus Ladegaard, områdedirektør for Produktion & Udvikling på Det Danske Filminstitut, fylder 50 år i dag.

At stå i spidsen for implementering af en ny filmaftale og i det hele taget at administrere den statslige støtte til dansk filmproduktion kræver en person med erfaring, energi, et positivt sind, rummelighed, idérigdom - og ikke mindst - en god kaffemaskine. Det har Claus Ladegaard, der i dag fylder 50 år.

Claus Ladegaard kom til Filminstituttet i 2006 fra en stilling som producent og leder af TV- og dokumentarafdelingen på Easy Film, hvor han i en årrække spillede en vigtig rolle for fornyelsen af dansk dokumentarfilm. Claus Ladegaard er uddannet cand.comm. fra RUC i 1991 og har desuden en europæisk produceruddannelse.

På Filminstituttet har Claus Ladegaard været en vigtig figur i det forberedende arbejde op til filmforliget og har gennemført en række initiativer til glæde for både branche og DFI-medarbejdere: fra Torsdagspitch - en imødekommelse af konsulenternes ønske om en mere åben og direkte dialog med branchen - til et LEAN-projekt med det for Ladegaard væsentlige mål at gøre sagsbehandlingen på Filminstituttet så effektiv som muligt.

Fra Ladegaards nærmeste medarbejdere på DFI lyder det, at han er en fantastisk chef, myreflittig og altid i godt humør. Indkøb af en ny espresso-maskine til Produktion & Udvikling gjorde Claus Ladegaard nærmest lykkelig, men var også årsag til, at han som en sjældenhed blev bragt i affekt, da den en sen aftentime var stået af og gået på vågeblus.

Privat er Claus Ladegaard en engageret kok, en flittig løber og fodboldspiller. Han elsker lange rejser med familien, Mette Davidsen-Nielsen, der er direktør for dagbladet Information, og deres to børn Molly og Max. Ladegaard og sønnike har desuden årskort til Brøndby Stadion, hvor de troligt følger vestegnens fodboldklub i tykt og tyndt.