Film- og Kulturdagene Svend14 er i gang

Fra i dag fredag den 22. august og en uge frem står Svendborg i filmens tegn med uddeling af publikumspris, samtaler om manuskripthåndværk og meget andet.

Hvert år afholder Foreningen af Filmudlejere i Danmark deres sommerfilmtræf i Svendborg – men alle filminteresserede er mere end velkomne til at kikke forbi til en uge fyldt med film i det sydfynske, i år under navnet SVEND14 Danmarks Film- og Kulturdage.

I år skal det blandt andet handle om håndværket og de kunstneriske overvejelser bag en række danske film- og tv-dramasuccesser. FilmFyn og de nye manuskriptuddannelser på Syddansk Universitet inviterer tre aftener i træk til samtaler i Spejlsalen i Borgerforeningen Svendborg. Seks brancheprofiler deltager: 

Mandag: Manuskriptforfatter Jeppe Gjervig Gram og filmproducent Michael Obel.

Tirsdag: Manuskriptforfatter Mette Heeno og filmproducent Karoline Leth.

Onsdag: Forfatter og manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson og rektor for Den Danske Filmskole Vinca Wiedemann.

Uddelingen af SVEND-prisen er et af ugens højdepunkter. Publikum bestemmer, hvem der skal modtage prisen. Blandt de tidligere vindere er filmene "Hvidsten Gruppen", "Hævnen" og "Armadillo".

I år uddeles priserne torsdag den. 28. fra klokken 18:30 på Centrumpladsen. Der uddeles priser til både film og skuespillere indenfor i alt otte kategorier.   

Sidste års SVEND-arrangement havde mere end 20.000 besøgende.

SVEND14 Danmarks Film- og Kulturdage finder sted fra den 22. til 29. august.

Tags: SVEND-prisen