Film om Palæstina Marathon

CPH:DOX. Simon Caspersen og Johan Blem Larsens "Palestine Marathon" handler om to danske kvinder, som sætter sig for at gøre det ganske umulige: at arrangere et maratonløb i et af verdens mest betændte konfliktområder, Palæstina. CPH:DOX tager nu filmen med på tur rundt i Københavns omegnskommuner og inviterer i festivaldagene på Right To Movement-løb.

"Palestine Marathon" følger danske Signe Fischer Smidt og Lærke Hein, der trodser alle odds og kaster sig ud i at arrangere et maraton igennem Betlehem, motiveret af at alle mennesker ifølge FN har ret til at bevæge sig – også kvinderne, der ellers ikke må løbe offentligt i Palæstina.

Sammen med en gruppe modige, lokale kvinder kæmper de to danske kvinder for at få løbet gennemført i en by, hvor den sammenlagte rute på 42,195 kilometer faktisk slet ikke eksisterer på grund af kontrolposter og vejspærringer.

Det første Palestine Marathon-løb fandt sted i april 2013, og løbet blev gentaget i 2014, hvor filmen fik sin første visning. Det foregik på pladsen ved Fødselskirken i Betlehem, aftenen inden løbet fandt sted.

DOX:ON:TOUR tager nu filmen rundt i Københavns omegnskommuner fra den 23. oktober. Der er arrangementer i Helsingør, Rudersdal, Rødovre og Ishøj. Den vises også tre gange under festivalen.

Løb med CPH:DOX og Right to Movement

Inden den officielle verdenspremiere på "Palestine Marathon" lørdag den 8. november inviterer CPH:DOX og Right To Movement til et 15-kilometers løb med start fra Islands Brygge i København. Tanken er at inspirere folk til at løbe, at motivere dem til at blive ved – og til sidst skabe forandring for dem, der har fået frataget retten til fri bevægelse.

Løbet under CPH:DOX er et af tre løb på henholdsvis 10 km, 15 km og 21 km, som Right To Movement arrangerer i byen.

Løbet den 8. november starter kl. 11:00, og filmen vises kl. 20.00 i Empire Bio. Efter premieren vil der være en samtale mellem de to arrangører Signe Fischer Smidt og Lærke Hein, de to instruktører Simon Caspersen og Johan Blem Larsen, samt to af løberne George Zaidan og Jacky Alarja, der kommer på besøg fra Palæstina.

Billet til Motivate-løbet

Læs mere om non-profit-organisationen Right to Movement, der står bag løbet.

Billetter til film-visningerne købes separat.

"Palestine Marathon" er produceret af Mads Jørgensen for Jørgensen Caspersen & Søn med støtte fra Filmværkstedet, Det Danske Filminstitut.

Tags: CPH:DOX 2014