Film på byens mure

Egmont Clock

På Arkitekturens Dag, den 1. oktober, vil 1920'ernes bebrillede Spiderman, Harold Lloyd, indtage tre bygninger i København, når den hæsblæsende stumfilmskomedie "Safety Last!" fra 1923 vises på mure i Indre By og på Nørrebro ved gratis open air-visninger tilsat live-musik.

Under uret i Vognmagergade (lige bag Cinemateket) vil musiker Tobias Trier - hævet 7 meter over jorden - spille live til den 85 år gamle film, som vises nedenunder ham på et stort opspændt lærred .

"Jeg har tidligere spillet på både stilladser og i et tårnkammer på Vallekilde Højskole. Men jeg har aldrig oplevet en placering, der er så spektakulær som den i Vognmagergade - rent faktisk svæver jeg jo over gaden og er synlig fra begge sider," fortæller Tobias Trier.

Alle tre steder er der udendørs servering af varme drikke - og flere af stederne også stole og varme tæpper til de hurtige. Man kan også vælge at gå fra sted til sted og alligevel følge med i filmen.

Målet med Arkitekturens Dag er at sætte fokus på byens rum og bygninger på en anderledes måde. Den udendørs filmoplevelse fungerer også som optakt til oktober måneds Harold Lloyd-serie i Cinemateket. Akademisk Arkitektforening står bag arrangementet sammen med Cinemateket.

Program

Kl. 20.00: Den store mur i Ny Østergade i Indre By - ud for Cafe Zeze og Det Elektriske Hjørne. Her er det instrumentalisten Christian Rønn, der lægger lyd til.

Kl. 20.15: Under uret i Vognmagergade (lige bag Cinemateket).

Kl. 20.30: Hjørnet af Ravnsborggade og Skt. Hans Gade på Nørrebro. Her er der tilsat trommemusik med kant og ægte stenbrostemning.

www.cinemateket.dk
www.arkitekturensdag.dk

[Foto: Steen Brogaard]