Film på dvd i maj

Maj byder på danske dvd-udgivelser for både store og små med uhyggelige skygge-monstre, kærlighedsforviklinger mellem danskere og svenskere og nervepirrende magtkampe i bestyrelseslokalerne. Der er dvd-premiere på "Headhunter", "Monsterjægerne" og "Simon og Malou".

Headhunter på dvd den 4. maj

Både Lars Mikkelsen og Henning Moritsen blev belønnet med en Robert-pris for deres roller i "Headhunter", som henholdsvis bedste mandlige hoved- og birolle. Filmen blev desuden vist på flere udenlandske festivaler, bl.a. London Film Festival og Cairo International Film Festival. Endelige var "Headhunter" populær i de danske biografer, hvor den solgte omkring 221.046 billetter.

Lars Mikkelsen spiller rollen som den hårdkogte headhunter, der bliver hyret af overhovedet for et af de største familiedynastier i Danmark til at finde sin efterfølger. Men ikke alt er, hvad det giver sig ud for, og magtspil og intriger bliver hurtigt hverdagskost for headhunteren.

Filmen er instrueret af Rumle Hammerich og produceret af Åke Sandgran for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se trailer til "Headhunter".

Monsterjægerne på dvd den 18. maj


Monsterjægerne_edit

"Monsterjægerne" er en film for alle dem, der er overbevist om, at der bor grimme monstre under sengen og inde i det mørke klædeskab.

Olivers farfar har længe påstået, at han er en monsterjæger, men Oliver begynder først at tro på ham, da hans forældre pludselig opfører sig mærkeligere, end de plejer. Men Oliver tør ikke rigtig at tage rollen som monsterjæger på sig efter sin farfar og jage den onde Skyggedronning væk. 

Filmen er instrueret af Martin Schmidt og produceret af Tivi Magnusson for M&M Productions med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se trailer til "Monsterjægerne".

Simon og Malou på dvd den 25. maj


simonmalou 

Dejan Cukic og Tuva Novotny spiller titelrollerne i den romantiske komedie "Simon og Malou" om to mennesker, der ikke bare taler forskellige sprog, men også har diametralt modsatte håb for fremtiden. Simon drømmer om fast parforhold og børn, og Malou sætter alt ind på, at blive en succesfuld advokat med styr på karrieren. Kan to så forskellige syn på livet forenes?

Simon og Malou er instrueret af Theis Mølstrøm Christensen og produceret af Nina Lyng og Eva Juel Hammerich for Nepenthe Film.

Se trailer til "Simon og Malou"

"Words of Advice - William S. Burroughs on the Road" på dvd den 25. maj

Words of advice

Dokumentarfilmen om en af Beat-generationens største digtere, er baseret på hans besøg i Danmark i oktober 1983. Lars Movin og Sten Møller Rasmussen fandt 20 år efter Borroughs bsøg i Danmark hidtil usete optagelser, som sammen med optagelser fra hans hjem i Lawrence, Kansas inden hans død i 1997, danner grundlag for filmen.

Filmen er produceret for Plagiat Film af Sten Møller Rasmussen og Lars Movin, der også har skrevet manus og instrueret. Filmen har modtaget støtte af Det Danske Filminstitut.

"Words of Advice - William S. Burroughs on the Road" havde premiere på Copenhagen International Documentary Festival (nu CPH DOX, red.) i november 2007. Den bliver distribueret internationalt af det amerikanske selskab Microcinema DVD.

Se trailer til "Words of Advice - William S. Burroughs on the Road".