FILM-X klon i Ungarn

BØRN & UNGE. I Filmhusets FILM-X-studier kan børn og unge få erfaringer med at lave film. I Ungarn har de lavet en tro kopi, hvor vores Morris Mascot dog er skiftet ud med en Polski Fiat 126 P.

Den grønne engelske Morris Mascot fra Gothersgade er blevet udskiftet med en østeuropæisk kending. Nemlig en gul Polski Fiat 126 P. Green-screen-studiet har dog ikke skiftet farve.

Inspireret af FILM-X i København har de ungarske myndigheder lavet deres egen kopi. Medieforståelse står også højt på de ungarske politikeres dagsorden. Derfor har de lavet mediecentret Magic Valley, hvor børn og unge kan få erfaring med bl.a. at lave film, nyheder, radio og reklamer.

Til udviklingen af Magic Valley har ungarerne ved flere besøg i Gothersgade fået en grundig indføring i Filminstituttets mediepædagogiske overvejelser.

Magic Valley – Media Literacy and Education Centre ligger i Budapest og er betalt af National Media and Infocommunications Authority i Ungarn.

FILM-X har holdt til i Gothersgade i 12 år og er delvist betalt af Egmont Fonden. Filminstituttet har også et omrejsende filmstudie, der hedder FILM-Y, som bl.a. har været i Riga, Bruxelles og Damaskus.

Informationsvideo om Magic Valley

Video med Benny Hill-musik