FILM-X lancerer app til de yngste

APP. FILM-X lancerer en stopmotion-app, som giver de helt unge filminteresserede endnu bedre muligheder for at blive ført ind i filmens magiske verden.

FILM-X har udviklet en ny app, som udvider børns muligheder for at lave stopmotion-film. Vi stillede Kari Eggert Rysgaard fra FILM-X nogle spørgsmål om det nye værktøj. 

Stopmotion er meget egnet til at aflive forestillingen om filmproduktion som noget kompliceret, fordi det er så enkelt

Hvordan opstod ideen til at sætte denne app i verden?

"I FILM-X har vi altid haft stopmotion som online-program, og vi har rigtig gode erfaringer med det. Stopmotion er meget egnet til at aflive forestillingen om filmproduktion som noget kompliceret, fordi det er så enkelt: Man tager et billede, rykker sit motiv en lille smule, tager endnu et billede, osv. Desuden har mange børnehaver ikke computere til børnene, men de har til gengæld iPads eller andre tablets, som jo også har den fordel, at de er mobile. Børnene kan dermed optage en stopmotion-film i sandkassen, hvis de har lyst til det".

Kan man også lave en lydside til sin film?

"Ja, man kan separat indspille dialog og vælge mellem en række musikstykker, som man efterfølgende lægger på, så det færdige resultat føles som en samlet film".

Hvem er app'en tiltænkt?

"App'en er målrettet de yngste, helt uerfarne brugere i børnehaver og indskoling, dvs. børn mellem 5 og 10 år. Målet er, at de gennem skabende aktiviteter i deres læringsmiljøer får øjnene op for filmens magi og virkemidler".

Er den svær at bruge? Skal man kunne noget på forhånd?

"Nej. Værktøjet er så simpelt, at børn hurtigt bliver fortrolige med produktionsformen og forhåbentlig får lyst til at lege med stopmotion-produktion på egen hånd. For de mere ambitiøse brugere er det muligt at sende sin film fra app'en til onlineværktøjet FILM-X animation online, hvor der er adgang til et stort lydbibliotek og mere avancerede klippefaciliteter".

Hvor kan man anskaffe sig app'en?

"Den er tilgængelig både i app store og google play, og kan hentes gratis til både iPad og Android".

Download "FILM-X animation"

app-store-button  google-play

Læs mere om FILM-X animation.

Tags: Film-X mobil App