FILM-X ON THE ROAD to Århus

Billede til artiklen FILM X ON THE ROAD to ÅrhusMandag den 1. september er der Danmarkspremiere i Århus på FILM-X ON THE ROAD, et innovativt filmstudie for børn og unge.

Under Århus Festuge får otte hold elever lov at prøve kræfter med at producere film i Filmby Århus, hvor det mobile filmstudie, FILM-X ON THE ROAD, får til huse i fire dage.

Filmstudiet byder indenfor i filmens magiske verden og giver indsigt i teknik, illusion, fortælling og produktionsproces.

Det mobile studie består af en grøn Morris Mascot samt to klippestationer, og 8-12 børn kan arbejde samtidigt i studiet. De unge kan vælge mellem forskellige baggrundsfilm og dermed sætte rammen for deres egen historie og biljagt. De arbejder i filmhold, instruerer, spiller skuespil, filmer, klipper og laver lyd. To guider fører dem igennem produktionen og bidrager med praktisk og teoretisk filmviden. På 2-3 timer laver deltagerne deres egen film, som de kan tage med sig hjem på en dvd og vise for deres eget publikum.

FILM-X ON THE ROAD er en videreudvikling af FILM-X i Cinemateket på Det Danske Filminstitut i København, der siden åbningen i 2002 har været en kæmpe succes med mere end 14.000 besøgende årligt.

FILM-X ON THE ROAD er netop vendt hjem efter et to måneders ophold på Det Britiske Filminstitut i London, hvor det danske mobile filmstudie havde verdenspremiere. Besøget har været en stor succes. Også der har to hold børn og unge dagligt oplevet filmproduktion på nært hold.

Læs mere om FILM-X
www.filmx.dk
www.filmxontheroad.dk