FILM-X til Sønderjylland

Billede til artiklen FILM X til Sønderjylland
Sønderjyske skoleelever får fra den 20. april og tre uger frem en enestående mulighed for at prøve kræfter med filmproduktion, når FILM-X ON THE ROAD gæster pædagogseminariet i Aabenraa.

FILM-X har de seneste seks år tilbudt filmundervisning i de faste studier i Filmhuset i København. I 2008 blev konceptet udvidet med et mobilt studie, FILM-X ON THE ROAD, der sikrer flere skoleelevers adgang til filmens magiske verden.

Det overordnede tema for filmene er 'Den kulturelle intelligens'. De skal behandle de problemstillinger, der opstår, hvor kulturer mødes. Filmene kan fx tage afsæt sønderjysk identitet eller livet i grænselandet.

Projektet er et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut og University College Syd - Center for Undervisningsmidler. Det er første gang FILM-X ON THE ROAD besøger Sønderjylland.

FILM-X ON THE ROAD

På kun to timer laver skoleeleverne deres egen film. Studiet består af en rigtig bil med baggrundsprojektion i bagruden. Eleverne vælger mellem forskellige baggrundsfilm, der danner rammen om deres egne historier. I filmhold instruerer de, spiller skuespil, filmer, klipper samt tilføjer musik og effektlyd. Når produktionen er færdig, bliver den vist, og eleverne får deres egen film med hjem på dvd.

Besøget giver, ud over en god oplevelse, en personlig erfaring med visuel fortælling, der er med til at styrke den enkeltes medieforståelse, og samtidig udfordres såvel kreativitet som samarbejdsevner.

FILM-X ON THE ROAD er støttet af Kulturministeriet, Egmont Fonden, Nordisk Film Fonden og Styregruppen for det internationale Kultursamarbejde.

www.filmxontheroad.dk