Filmcentralen fylder et år

STREAMING. Filminstituttets streamingtjenste Filmcentralen fylder ét år 10. april. Som en gave til seerne kan man allerede fra i dag se dokumentarist Michael Glawoggers nyklassiker "Arbejderens død". 

10. april fylder Filmcentralen / For Alle et år. På streamingsitet kan man pt. se 509 kort- og dokumentarfilm. En del af filmene er indkøbte udenlandske produktioner – her i blandt Michael Glawoggers dokumentarfilm "Arbejderens død" ("Workingman's Death"), som bl.a. vandt hovedprisen på CPH:DOX i 2005. Filmen kan ses kvit og frit på Filmcentralen fra i dag.

Instruktør og forfatter Lars Movin tegner et portræt af filmskaberen Glawogger og perspektiverer hans film i en artikel på Filmcentralen.

Top 10 på Filmcentralen / For Alle

Her følger en oversigt over de mest sete film på Filmcentralen gennem det første år. 

Man kan også løbende følge med i, hvilke titler der er ugens ti mest sete film ved at klikke ind på "Mest sete" på forsiden af Filmcentralen.

De fem mest sete film for voksne

Min barndom i helvede
Instr. Mette Korsgaard

Den forunderlige kvanteverden
Instr. Lars Becker-Larsen

Gasolin
Instr. Anders Østergaard

En forårsdag i helvede
Instr. Jørgen Leth

Jeg er levende
Instr. Jørgen Leth

De fem mest sete film for børn

Will-Bot – ven eller fjende
Instr. Kim Hagen

Børnenes verden
Instr. Paw Charlie Ravn

Eventyret om den vidunderlige kartoffel
Instr. Anders Sørensen

Pipungerne 3 – Hittebarnet
Instr. Tone Tarding

Verdenshistorien 1. del – en plads på jorden
Instr. Anders Sørensen, Per Tønnes Nielsen, Hans Perk


Nyhedsbrev

Hvis du vil holdes ajour med nye film på Filmcentralen, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet

"'Arbejderens død' er et hovedværk i Glawoggers produktion. Filmen er en storslået hyldest til noget så uglamourøst som det fysiske arbejdes historie. Fortællingen er opdelt i fem kapitler, som hver skildrer et sted på kloden, hvor globaliseringen og industrialiseringen ganske vist har sat tydelige spor, men hvor det fysiske arbejde ikke desto mindre fortsat dominerer menneskenes tilværelse."

"Glawoggers film er drevet frem af essensen i den dokumentariske impuls, altså selve dette at se og undersøge verden for derpå at videreformidle de indsamlede indtryk i en kunstnerisk form. Originale værker, der udtrykker sig gennem ét menneskes sensibilitet og temperament. Og mere eller mindre politiske udsagn, der uden at anvende hverken paroler eller løftede pegefingre taler direkte ind i hjerterne på alle, som ønsker at åbne sig for dem," skriver Lars Movin.

Læs hele Lars Movins artikel

Se "Arbejderens død"

filmcentralen-logo