Filmen kan stå alene

PREMIERE. Karsten Geisnæs' "Nomansland" får verdenspremiere på Mix Copenhagen Film Festival på lørdag den 5. oktober i Cinemateket. Kortfilmen berører ikke kun tematikken homoseksualitet, men er en universel historie om kærlighed eller manglen på samme, mener instruktøren.

Hovedkarakteren, Christian må med ét tage sit liv op til revision, da hans ekskæreste begår selvmord, og han efterfølgende selv får konstateret HIV. Ramt af kendsgerningerne ryger han ud på en seksuel flugt, indtil han endelig ser sig selv i øjnene.

'Nomansland' kan sagtens stå alene - Karsten Geisnæs

"Nomansland" har verdenspremiere under Mix Copenhagen Film Festival den 5. oktober i Cinemateket med introduktion og debat efter filmen samt drink i Asta Bar ledet af AIDS-Fondet. Selvom ideen til filmen opstod på baggrund af manglende eller forældet undervisningsmateriale om homoseksualitet, ønsker Karsten Geisnæs at ramme bredere.

"Vi arbejder sammen med AIDS-Fondet på at skabe undervisningsmateriale til 'Nomansland', men filmen skal ikke fremstå som en undervisningsfilm. Den skal heller ikke kun vises i på Mix Copenhagen, men forhåbentlig på mange filmfestivaler af forskellig art. 'Nomansland' kan sagtens stå alene, fordi historien om kærlighed eller manglen på samme er universel."

I hovedrollerne ses Peter Plaugborg og Charlotte Munck. Instruktør Karsten Geisnæs har ingen formel filmisk uddannelse, men har siden 2001 instrueret teaterforestillinger. "Nomansland" er Geisnæs' debut som filminstruktør.

"Jeg elsker, at filmen er så meget in your face. Den er ikke lavet for at underholde, men for at kradse. Vi har brugt utrolig mange nærbilleder for at intimidere publikum," fremhæver Karsten Geisnæs som en af filmens styrker.

Filmen er produceret af Peter Gibbons og Karsten Geisnæs for produktionsselskabet Gibbons & Geisnæs.

Tid: lørdag den 5. oktober kl. 14.15
Sted: Cinemateket
Billetter

Trailer