Filmfest i Aarhus

AARHUS FILMFESTIVAL. Igen i år er der af masser af filmoplevelser i Aarhus. Det foregår fra tirsdag den 11. november og seks dage frem.

Under overskriften move.together opfordrer Aarhus Filmfestival publikum til at rykke sammen og holde fast i kulturoplevelsen og mødet med kunsten, som noget vi kan glædes ekstra meget over sammen med andre.

I samarbejde med Aarhus Universitet præsenteres et program med film fra Syrien og Egypten. Ph.D. Hans Chr. Korsholm Nielsen fra Arabisk- og Islamstudier har sammensat et repertoire fra et af verdens aktuelle brændpunkter. Filmenes skabere vil i stort omfang deltage på festivalen, så der bliver rig mulighed for debat.

Der bydes på en serie med film af det svenske makkerpar Mårten Nilsson og Gunila Heilborn. Menneske og natur er tilbagevendende motiver i deres værker. I et univers med referencer til halvfjerdsernes æstetik og idealer om frigørelse og naturlighed undersøger de med humor og kærlighed menneskets grundvilkår.

I anledning af 25-året for Berlinmurens fald retter festivalen blikket mod den tyske hovedstad og byder på filmisk besøg under og efter murens fald. Her kan man blandt andet opleve en række Stasi-producerede interne skolingsfilm, som giver indblik i sikkerhedspolitiets rolle som DDR-statens kontrolorgan.

Der inviteres til en performance med kunstnerduoen Gibson + Recoder, der manipulerer med projiceret lys i rummet: i glas, krystaller, vand, håndflader.

Bestilling af billetter foregår på de deltagende biografers hjemmesider.

Alt om Aarhus Filmfestival (11.-16. november) og billetbestilling