FilmFest i Hamborg

FESTIVAL. Fem danske film er udtaget til Tysklands næststørste filmfestival, FilmFest Hamburg (30. sep.-9. okt.). På festivalen er der europæisk premiere på Kasper Holtens operafilm "Juan" og et seminar om "den hemmelige ingrediens" i dansk film.

Når FilmFest Hamburg åbner dørene på torsdag, kan vores naboer mod syd opleve fem danske film, en operadebat og et manuskriptseminar med fokus på den danske filmsucces.

Danske film i Hamborg

Derudover viser festivalen Dagur Káris islandsk-danske koproduktion "The Good Heart".

Særarrangement for operaelskere

Kasper Holtens debutfilm "Juan" – en moderne fortolkning af Mozarts "Don Giovanni" – vises i Hamborg kun få timer efter verdenspremieren i Pusan, Sydkorea. I forbindelse med filmen vil der være en uformel debat mellem instruktøren selv, producer Michel Schønnemann samt operastjernerne Christopher Maltmann og Maria Bengtsson, der finder sted fredag den 8. oktober på Elbphilharmonie Kulturcafé kl. 18.

Kasper Holten har været operachef på Det Kongelige Teater siden 2000.

The Secret ingredient of Danish films

Et seminar organiseret af MEDIA i Tyskland og Danmark retter fokus mod manuskriptskrivning i Danmark. Producer Vinca Wiedemann og forfatter og instruktør Tobias Lindholm vil deltage i en debat ledet af den tyske forfatter Arne Sommer. Seminaret afholdes fredag den 1. oktober kl. 15.30 i Restaurant Mazza. For mere information og deltagelse kontakt MEDIA i Tyskland: info@mediadesk.de.

FilmFest Hamburg

www.filmfest-hamburg.de/en/