Filmfest på Roskilde

ROSKILDE. Cinema City byder på ny open air-biograf, instruktørbesøg og filmiske aktiviteter i samarbejde med blandt andet Zentropa, Nimbus og de danske film- og produktionsskoler på Roskilde Festivalen den 30. juni-7. juli.

Cinema city har i år droppet det gamle biograftelt til fordel for et kæmpe open air-lærred, som i festivalens otte dage danner baggrund for filmoplevelser i de sene aften- og nattetimer. CPH PIX og CPH:DOX har sammensat et program, som ud over en række internationale filmperler bl.a. byder på Michael Noers "Nordvest" samt de danske dokumentarer "Kidd Life", "The Ghost of Piramida" og "Ekspeditionen til verdens ende".

Bliv instruktør på en Nimbus-film

Cinema City har desuden samlet en række aktører fra den danske filmbranche, som alle afholder daglige events med udgangspunkt i filmens univers, og som i samarbejde med festivaldeltagerne skal få kreativiteten til at flyde.

Zentropa udfordrer festivalgæsternes mobilfilm-talent i en Film Fight-konkurrence, mens Nimbus Film afholder pitch-battle, som giver vinderen af den bedste idé mulighed for at realisere sin vision med et ægte filmhold i ryggen.

Filmskole-drømme?

Også Den Danske Filmskole, Super16 og Den Europæiske Filmhøjskole slår teltene op i Cinema City. I et fælles loungeområde får festivalgængerne chancen for at se nogle af skolernes bedste produktioner og selv forsøge sig med stop motion-animation, live dubbing og andre filmiske aktiviteter.

Under festivalen vil filmskolerne selv producere en række kortfilm under overskriften "Drømme og modstand", som skal forsøge at inkorporere festivaldeltagernes egne smartphone-optagelser. Filmene bliver efterfølgende vist på Cinema Citys open air-lærred.

Læs mere om aktiviteterne og se hele filmprogrammet.