Filminstituttet åbner nyt kulturtilbud med film under åben himmel

FILMTAGET. Filmudstilling, open air-biograf, legeområde, spiseri og bar – og en formidabel udsigt over byen. Københavns nye tagterrasse på toppen af Filmhuset i Gothersgade åbner for publikum 16. august.

Filmtaget er et nyt, utraditionelt kulturtilbud midt i København. På den 1700 m2 store tagterrasse kan man se film, udforske den danske filmskat, opleve byen fra nye vinkler og nyde et let måltid i Meyers Spiseri & Bar. Filmtaget er åbent for besøgende fra kl. 10 – 23 hele året, og der er gratis adgang. 

Oplevelser for alle

Filmtaget kan både børn og voksne gå på opdagelse i dansk film. En række interaktive udstillingspavilloner præsenterer højdepunkter fra filmmediets fødsel og frem til i dag. Her kan man se ikoniske klip fra populære folkekomedier, eksperimentere med dogmereglerne, blive klogere på de store filmkunstnere og læse fanbreve til stumfilmens stjerner. For de yngste er der to børneområder med bl.a. filmquiz og børnefilm. Dansk film er omdrejningspunktet i udstillingen.

I open air-biografen Himmelbio vil der i dagtimerne være walk-in-biograf, hvor man kan se kort- og dokumentarfilm. Om aftenen og i weekender vil der være biografvisninger med entré, målrettet både voksne og børn. 

Filmtagets Spiseri & Bar drives af Meyers, der også står Cinematekets restaurant og café i stueetagen.

Den danske filmskat

Filmtaget er knyttet til Filminstituttets eksisterende filmformidling, men giver publikum helt nye muligheder for at engagere sig i og blive klogere på danske film.

"Ambitionen er at gøre Filmtaget til et nyt samlingssted fyldt med levende filmformidling," siger Filminstituttets vicedirektør Jakob Buhl Vestergaard.

"Vi skal som kulturinstitution hele tiden udvikle vores formidling og nytænke vores møde med publikum. Med Filmtaget inviterer vi nye grupper til at besøge os og opleve de mange facetter af den danske filmskat."

Kontakt

Eva Hein
Kommunikationschef
Tlf. +45 3374 3610
evah@dfi.dk

Fakta om Filmtaget

  • Filmtaget er åben året rundt fra kl. 10 - 23, og der er gratis adgang
  • Filmtaget ligger på Gothersgade 55 på toppen af Filminstituttet og Cinemateket – også kendt som det gamle Gutenberghus.
  • Arealet er 1.700 kvadratmeter
  • Det er gratis at se filmudstillingen. Man skal bestille billetter for at se film i open air-biografen Himmelbio, der er et supplement til Cinematekets biografsale og har 127 pladser.
  • Bygherre: Ejendomsselskabet Gothersgade 55 (ejet af Egmont) i samarbejde med Filminstituttet.  
  • Hovedentreprenør: Juul & Nielsen
  • Totalrådgiver: Rambøll / Henning Larsen
  • Udstillingsrådgiver og grafiske elementer: No Parking og Exponent