Filminstituttet inviterer til torsdagspitch

Billede til artiklen Filminstituttet inviterer til torsdagspitch
I løbet af foråret 2009 inviterer Filminstituttet til fire arrangementer, hvor instruktører og manuskriptforfattere kan pitche rå og ufærdige ideer til spillefilm. Filminstituttet ønsker med det nye initiativ at skabe en mere direkte og ubureaukratisk indgang til de eksisterende støtteordninger.

En pitch er et kendt fænomen i film og tv-verdenen; i en pitch skal man hurtigt, præcist og levende præsentere en idé for mulige investorer og samarbejdspartnere.

I Filminstituttets pitchforum får instruktører og manuskriptforfattere mulighed for at præsentere deres idéer til filmkonsulent Kasper Leick; ti minutter til præsentation og ti minutter til uddybende diskussion.

Formålet med torsdagspitchen er at sikre, at de mere skæve og originale filmidéer møder en konsulent på et tidligt tidspunkt. Desuden ønsker Filminstituttet at afprøve en mere hurtig og åben kommunikationsform.

Kasper Leick uddyber:

"Vi savner nogle gange de helt anderledes, originale idéer. Vi tror, de er der, men de når ikke frem til os. De er måske blevet rettet til på vejen; ud fra en forestilling, hvad DFI gerne vil støtte eller hvad tv-stationerne gerne vil støtte