Filminstituttet skal have ny direktør

Det Danske Filminstituts administrerende direktør Henrik Bo Nielsen stopper efter ti år på posten.

Henrik Bo Nielsen, Filminstituttets administrerende direktør gennem de seneste ti år, har i dag meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde sin stilling for at påtage sig en ny opgave som administrerende direktør for Museumskoncernen ROMU. 

Henrik Bo Nielsen siger: 

"Det har været ti utrolige år, hvor der er opnået en lang række resultater både for Filminstituttet og for dansk film. Jeg er stolt over at have fået lov til at stå i spidsen for Filminstituttet i en periode med store forandringer fra analog til digital virkelighed. Vi er gået fra relativt få støtteordninger til at dække næsten hele viften af billedbårne fortællinger, og også husets aktiviteter inden for formidling, forskning, museum og digital arkivering har undergået store forandringer. 

Nu er en række forhold omkring driftsøkonomi, organisation og et stort projekt vedrørende digitalisering af filmarven godt i vej, så det er med nogenlunde god samvittighed, at jeg har ladet mig friste af nye opgaver som museumsdirektør for ROMU. Det er ti spændende museer og udstillingssteder med et varmt og stærkt engagement fra tre kommuner – det glæder jeg mig til at tage fat på." 

Formanden for Det Danske Filminstituts bestyrelse Anders Kronborg udtaler: 

"Det er med beklagelse, jeg har modtaget meddelelsen om, at Henrik Bo Nielsen stopper som direktør. Filminstituttet skal – både som kulturinstitution og forvaltningsmyndighed – sige farvel til en meget kompetent leder. Dansk film er i konstant udvikling – kunstnerisk, teknologisk, publikums- og forretningsmæssigt, og Henrik Bo Nielsen har leveret en imponerende indsats i en periode med væsentlige udfordringer. En ny filmaftale skal på plads i løbet af det næste års tid, og vi vil savne Henriks overblik og erfaringer. Men processen er sat sikkert i gang, og jeg ser frem til samarbejdet med bestyrelse, direktion, Filminstitut, branche med flere om at skabe de bedst mulige rammer for dansk filmkultur og billedbårne fortællinger fremover." 

Henrik Bo Nielsen fratræder sin stilling i det tidlige efterår. Bestyrelsen har besluttet at konstituere vicedirektør Claus Ladegaard som administrerende direktør, indtil der er fundet en varig løsning. 


Kontakt 

Anders Kronborg
Formand for Det Danske Filminstituts bestyrelse
Email: EGDDK@leo-pharma.com
Telefon: +45 3151 6343 

Henrik Bo Nielsen
Administrerende direktør for Det Danske Filminstitut
Email: hbn@dfi.dk
Telefon: +45 4034 9996