Filmkomponister hædres på CPH PIX

CPH PIX. Der skal mere fokus på nordiske filmkomponister, derfor uddeles prisen Nordic Film Composers Award i år for anden gang. Det sker på CPH PIX, der afholdes fra 14. april til 1. maj.

En af verdens største filmmusikpriser vil blive overrakt i forbindelse med CPH PIXs afslutningsceremoni den 30. april. Prisen, der uddeles af Nordic Film Composers Network, inkluderer også en pengesum på 10.000 euro.

Nordic Film Composers Network vil gerne tiltrække mere opmærksomhed til filmmusikbranchen, og ønsker at fremme samarbejdet mellem komponister i de nordiske lande.

Fakta

Nordic Film Composers Network dækker: Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

Hvert land udpeger en kandidat til prisen, som bedømmes af en international jury.

I den danske jury sidder instruktør Pernille Fischer Christensen, klipper Anne Østerud, lyddesigner Peter Schultz, journalist Tore Leifer og komponist Halfdan E.

Ifølge CPH PIXs festivalchef Jacob Neiiendam er det et meget velkomment tiltag på festivalen: "Vi har en fælles interesse i at kaste mere lys over filmmusik og filmkomponister, og ikke mindst over det fantastiske stykke arbejde, der bliver gjort i Norden."

Komponisten Halfdan E, der stod for musikken til Per Flys "Bænken", "Arven" og "Drabet", kunne ikke være mere enig: "Filmmusik er som sådan en underlig størrelse. Musikken bliver sjældent bemærket, men snarere følt af publikummet; det er en form for usynlig kunst, som ikke desto mindre har stor betydning for en films succes eller fiasko."

Det er anden gang, Nordic Film Composers Award uddeles. Første gang var i forbindelse med Göteborg International Film Festival 2010, hvor den finske komponist Dani Strömbäck blev belønnet for musikken til "Letters to Father Jacob". 

>> Nordic Film Composers 

>> CPH PIX