Filmkunst i miniformat til netavis

Billede til artiklen Filmkunst i miniformat til netavis

Det Danske Filminstitut har i samarbejde med Politikens netavis politiken.dk igangsat projektet CLIPS. Projektet indledes med en invitation til en gruppe bestående af både erfarne og nye filmtalenter til at prøve kræfter med det helt lille format: 3-5 minutters film til nettet.

I filmmiljøet finpudser man fortællingen og det visuelle udtryk, man skaber filmiske værker, som bliver vist i biografen, på tv - eller på filmfestivaler. Men filmkunsten udfordres i disse år af web 2.0, der med fænomener som YouTube og video-blogs tilbyder brugerskabt indhold lavet med stort engagement og mulighed for at interagere.

Projektet CLIPS ønsker at tage udfordringen op og undersøge, om de nye teknikker og platforme afføder nye fortælleformer og en ny æstetik. Kan man skabe filmiske værker med kraft, originalitet og blivende kvaliteter til tidens medie, Internettet?

Kan filmfolk erobre web-brugernes opmærksom med filmiske udsagn på 3-5 minutter, som har deres egen kunstneriske identitet og gennemslagskraft i web-avisens flade? Det afprøver CLIPS.

Redaktionen består af filmkonsulenterne Michael Haslund-Christensen, Miriam Nørgaard, Dola Bonfils og leder af Filmværkstedet Prami Larsen fra Det Danske Filminstitut samt en person fra Politiken. Redaktionen ser frem til at modtage forslag fra de inviterede filmskabere ved de kommende deadlines den 6. og 13. oktober.

Læs mere på www.dfi.dk/clips.

[ILLUSTRATION:Det er ikke svært at finde eksempler på utraditionelle, men samtidig populære filmeksperimenter på nettet. Her R. Glass' "A Few Good G-Men", en "genindspilning" af en scene fra Rob Reiners film "Et spørgsmål om ære" produceret ved hjælp af computerspillet "Half-Life 2"]