FilmLab: Palestine – Et filmværksted i Ramallah

INTERNATIONALT. Palæstina har etableret sit første filmværksted inspireret og støttet af bl.a. danske aktører. Værkstedet skal være med til at udvikle Palæstinas egen filmkultur og filmiske stemme.

Det Danske Filminstitut og Århus Filmværksted var for tre år siden med til at formulere strategien for et palæstinensisk filmværksted i Ramallah. Nu er FimLab: Palestine en realitet. Her skal nye filmtalenter udvikles og her har filmskabere adgang til udstyr. Det er også et mødested, hvor der satses på at give børn og unge i hele Palæstina mulighed for at se film og selv få erfaringer med at lave film, og hvor den bredere offentlighed kan møde filmkunst – eksempelvis som på den netop afholdte filmfestival Days of Cinema.

Om FilmLab: Palestine

FilmLab: Palestine er bl.a. støttet af CKU, Center for Kultur & Udvikling, Det Danske Hus i Palæstina og Mellemfolkeligt Samvirke.

Det Danske Filminstitut og Aarhus Filmværksted har bidraget med strategisk viden og konkrete erfaringer på det filmkulturelle-, det filmpædagogiske- og talentudviklingsområdet.

Som medlem af regeringens Internationale Kulturpanel har Det Danske Filminstitut et særligt fokus på samarbejdet med forskellige partnere i Mellemøsten og på indsatser, der også har børn og unge som målgruppe. 

FilmLab: Palestine 

Charlotte Giese, specialkonsulent på Det Danske Filminstitut, har netop været i Palæstina for at besøge det nyåbnede FilmLab :Palestine, hvor fremtiden for film & media literacy i Palæstina blev debatteret med lokale stakeholders. Sammen med Kasper B. Olesen fra danske Lommefilm blev der lavet workshops om, hvordan film kan bruges i en palæstinensisk hverdag, i undervisningen og i outreach-aktiviteter; også i udsatte communities, flygtningelejre mm.  

"Der er et stort engagement omkring film og medier i Palæstina og en stor vilje til at fortælle personlige historier med afsæt i den palæstinensiske virkelighed. Med FilmLab: Palestine har filmskabere på Vestbreden fået nye muligheder for at lave film og udvikle deres talent og indhold. Med filmværkstedet bliver den nye generation af filmskabere involveret fra starten”, fortæller Charlotte Giese.

Læs mere om FilmLab :Palestine i artiklen: Nyt filmsamarbejde med Palæstina