Filmpriser på BUSTER

BUSTER. Fredag aften afholdt BUSTER prisoverrækkelse i Cinemateket. Der blev bl.a. uddelt prisen for Bedste film til børn og Bedste ungdomsfilm.

Prisen for Bedste film til børn gik til "Drengen fra bjerget". Den internationale jury uddelte prisen til den fransk-schweiziske produktion af Ursula Meier fra 2012. "Drengen fra bjerget" er en historie om komplicerede familieforhold og er samtidig et portræt af en 12-årig dreng. Filmens instruktør Ursula Meier modtog sammen med prisen 3.000 euro. Prisen er sponsoreret af Danske Filminstruktører.

Prisen for Bedste ungdomsfilm uddelte ungdomsjuryen til "The Giants". Bouli Lanners film fra 2012 er en slags ungdommelig opdatering af "Palle alene i verden", der balancerer mellem humor og alvor i sin underfundige historie. Sammen med prisen modtog filmens instruktør Bouli Lanners 3.000 euro for sin fransk-schweiziske film.

BUSTERs ærespris gik til Jannik Hastrup – dansk tegnefilms 'grand old man', som i fem årtier med sin karakteristiske streg og sine finurlige universer bl.a. har frembragt figurer som Cirkeline, Benny og Cykelmyggen Egon.

Børnejuryens pris og Politikens publikumspris blev uddelt tidligere på dagen fredag. Læs mere her.

BUSTERs øvrige filmpriser:

Den internationale jurys priser:

Bedste manuskript til børn: Lucky

Special Mention: Ernest & Celestine

Ungdomsjuryens priser:

Special Mention: Night of Silence

Bedste ungdomsskuespiller: Julia Garner

Kort- og dokumentarfilmsjuryens priser – kortfilm:

Bedste kortfilm: Fars Tango

Special Mention: Birdboy

Kort- og dokumentarfilmsjuryens priser – dokumentarfilm:

Bedste dokumentarfilm: Med Ellens ører

Special Mention:China Heavyweight

Læs mere om filmpriser på BUSTER

Tags: BUSTER 2012