Filmskolen viser afgangsfilm

Efter fire år på Filmskolen springer et nyt hold filmfolk ud i disse dage.

Det fejres torsdag den 11. juni på Den Danske Filmskole, hvor de 44 nyuddannede præsenterer deres seks fiktionsfilm og ni dokumentarfilm. Fra mandag den 15. juni turnerer de seks fiktionsfilm á hver ca.  en halv time i biografer i København, Odense, Århus og Ålborg.

De afgående instruktører fra fiktionslinjen er Frida Barkfors med filmen "Tick Tick Boom", Rúnar Rúnarsson med "Anna", der deltog i hovedkonkurrencens kortfilmprogram på dette års Cannes Festival, Søren Balle med "Tomatprincippet", Andreas M. Dalsgaard med "København", May el-Toukhy med "Stykke for Stykke" og Nuka Wølk Mathiassen med "Den Fremmede".

Som rektor for Filmskolen Poul Nesgaard konstaterer i afgangskataloget repræsenterer filmene "en bred vifte af genrer og udtryk, og de bekræfter, at det at tage en uddannelse ikke ensretter, men netop underbygger forskelligheden og det særegne."

Fra skolens tv-uddannelse afgår dokumentarfilminstruktørerne og flerkamerainstruktørerne Katrine Philp, Malina Terkelsen, Simon Lereng Wilmont, Andreas Koefoed, Corine Shawi, Kristoffer Kiørboe, Mette Carla T. Albrechtsen, Janus Bragi Jakobsson og Marie Lærke Wedel.

Tillykke til de nyuddannede!

Se klip fra afgangsfilmene

Biografpremiere for fiktionsfilmene:
København: Mandag den 15.-18 juni, kl. 18.15, i Dagmar Teatret
Odense: Mandag den 22. juni, kl. 18.15, i BioCity
Århus: Onsdag den 24. juni, kl. 18.15, i Metropol
Ålborg: Torsdag den 25. juni, kl. 18.45 i Metropol