FILMupdate spiller Cloud Chamber

TRANSMEDIA. Dansk transmedia har aldrig haft det bedre end med premieren på "Cloud Chamber". FILMupdate har kastet sig over spillet, lavet en video-reportage derindefra – og talt med New Danish Screen-leder Jakob Høgel om, hvorfor transmedia-projekter er interessante, og hvad de kommer til at betyde i fremtiden.

"Først kom internettet. Så kom Facebook og nu kommer 'Cloud Chamber'."

Vi prøvede for 10 år siden at satse på det interaktive felt, men der var teknologien ikke helt klar, så det kom ikke ud over rampen. Siden er der sket meget, derfor tror jeg nu, at den her måde at fortælle på er klar og kommet for at blive

Sådan promoverer folkene bag online-mysteriet "Cloud Chamber" deres nye satsning. Projektet er en smeltedigel af filmklip, computerspil og sociale medier. Når man er inde i spillet, svæver man rundt i et metaforisk landskabsunivers og klikker sig frem til point. Pointene udløser filmklip, dokumenter og mulighed for diskussioner med andre onlinebrugere, som hjælper en til at løse fortællingens gåder.

Fakta

Spillet rummer 150 mediefiler fordelt på 10 baner udformet som drømmeagtige 3D-landskaber.

De første to baner er gratis. Herefter kan man købe 1 bane mere for 20 kr. eller hele oplevelsen for 89 kr.

Hver bane er bygget op omkring et elektronisk nummer fra kendte musikere som Burial, Lulu Rouge, Mike Sheridan og Trentemøller.

Spillet vil i gennemsnit tage 10-15 timer at gennemføre, men særligt dedikerede spillere vil kunne tilbringe 50-100 timer i Cloud Chamber.

Spillet slutter delvist med en cliffhanger – og betragtes som sæson 1 med mulighed for en sæson 2.

Prøv det på cloudchambermystery.com.

Trailer

Billeder fra spillet

FILMupdate har prøvet "Cloud Chamber", der kan spilles på www.cloudchambermystery.com. Se med og bliv klogere på, hvad det egentlig handler om:

En af fremtidens fortælleformer

Cloud Chamber er støttet af Det Danske Filminstituts talentstøtteordning New Danish Screen. Ifølge ordningens kunstneriske leder Jakob Høgel er det sket, fordi projektet forener de elementer (computerspil og film), NDS i forvejen kigger på.

"Projektet har en ambition om at være et bud på en af fremtidens fortælleformer. Det ville være absurd af os ikke at være dér, hvor ambitioner støbes og eksperimenter afprøves. Når vi netop vælger at støtte Cloud Chamber, er det, fordi det er det mest helstøbte, konsekvente og ambitiøse bud, vi indtil videre har set."

Blanding af film og spil

Og det er ikke uden grund, at NDS retter opmærksomheden mod transmedia-projekter. For de traditionelle fortælleformer kigger i stigende grad hinanden over skulderen.

"Film låner mere og mere fra spil, og spil låner i stigende grad greb fra filmens verden. De her to velkendte oplevelsesformer nærmer sig hinanden."

Og projektets kvalitet lægger ifølge Jakob Høgel op til, at langt flere af den type projekter skal støttes i fremtiden.

"Generelt på Det Danske Filminstitut skal vi kigge mere på projekter, der ikke kun er spil, eller kun er film. Her har New Danish Screen en særlig forpligtelse over for de her visionære projekter, som ikke læner sig op ad en allerede eksisterende forretning."

Tiden er inde

"Cloud Chamber" er på mange måder en unik produktion. Jakob Høgel er derfor også opmærksom på, at der ikke ligger nogen traditionelle brugerundersøgelser bag, der kan bakke projektets potentiale op. Alligevel mener han, at tiden er inde til en genrebrydende transmedia-fortælling som "Cloud Chamber".

"Det Danske Filminstitut prøvede for 10 år siden at satse på det interaktive felt, men der var teknologien ikke helt klar, så det kom ikke ud over rampen. Siden er der sket meget, derfor tror jeg nu, at den her måde at fortælle på er klar og kommet for at blive."

"Cloud Chamber" er produceret af Investigate North. Christian Fonnesbech er idémand og crossmedia-instruktør, og Fabian Wullenweber har instrueret filmscenerne. Darin Mercado er manuskriptforfatter, Lau Korsgaard spildesigner, Mikkel Thomassen kreativ producer, Vibeke Windeløv og Stinna Lassen producere. Skuespillerholdet består blandt andet af Jesper Christensen, Gethin Anthony og Sara Hjort.
 
Spil "Cloud Chamber": www.cloudchambermystery.com