Find og lån filmbøger nemt

BIBLIOTEKET. En af verdens største samlinger af litteratur om film og tv finder du i Det Danske Filminstituts bibliotek, og alle kan låne. Søgesystemet til denne guldgrube for filmelskere, Bibliorama, er nu blevet forbedret og lettere at anvende, og du kan søge og reservere hjemme fra stuen.

På Det Danske Filminstituts bibliotek kan alle låne materialer. Her er film- og tv-bøger for enhver smag: fra biografier om Hollywoodstjerner til filmteoretiske værker, fra dansk tv-historie til japanske tv-serier, fra Lumière- til Coen-brødrene. Du kan også finde og reservere tidsskrifter, artikler i bøger, udklip, særsamlinger og meget mere.

Over Internettet kan man søge i bibliotekets samling. Søgemulighederne er nu forbedret, så man kan søge i flere samlinger på én gang, og efter hver søgning er det muligt at filtrere og finjustere søgeresultatet.

Fakta

Vidste du at Biblioteket er åbent for alle og tilbyder:

70.000 bøger
250 tidsskrifter fra hele verden
1,2 millioner avisudklip
15.000 upublicerede manuskripter
20.000 filmprogrammer
…og Videoteket med 4.500 film til gennemsyn

DFIs bibliotek er et forsknings-bibliotek, der siden 1941 har indsamlet materiale om filmkunst og filmfolk. Biblioteket indkøber relevant litteratur om film, tv, video og computerspil på alle hovedsprog.


Adresse
Det Danske Filminstituts Bibliotek
Gothersgade 55, 1.
1123 København K
Telefon 33 74 35 90
E-mail: bibliotek@dfi.dk

Åbningstider
Mandag: Lukket
Tirsdag og torsdag:
12:00-19:00
Onsdag og fredag:
12:00-16:00

Bibliorama: www.dfi.dk/bibliorama

Du kan prøve at søge på din yndlingsskuespiller og se, hvad biblioteket rummer. Hvis det eksempelvis er Asta Nielsen, finder du 58 bøger, 59 arkivmaterialer og 3 artikler. Man kan selvfølgelig også søge på instruktører, emner og specifikke filmtitler.