Finske Tom i Berlin

BERLINALE. Den anerkendte finske instruktør Dome Karukoski holder pressemøde i Berlin om spillefilmen "Tom of Finland", der har danske kræfter med på holdet. Se live-streaming på YouTube søndag den 14. februar kl. 11.00. 

Hotel Ritz Carlton i Berlin danner søndag den 14. februar rammen om et pressemøde for Dome Karukoskis næste spillefilm, "Tom of Finland", der er samproduceret med danske Fridthjof Film, og som netop nu går i optagelse.

Dome Karukoski, en af Finlands mest anerkendte instruktører, vil sammen med cast og producere præsentere filmen, der fortæller historien om den finske kunstner, Touko Laaksonen, bedst kendt som Tom of Finland, der med sine tegninger af seksuelt struttende mænd fik stor indflydelse på homokulturen i det sene 20. århundrede.

Dansk producer for Fridthjof Film er Miriam Nørgaard, og filmen har modtaget koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Instruktør Dome Karukoski står blandt andet bag filmen "Lapland Odyssey" (2011). Han var i 2013 på Varietys top-ti over instruktører, som man ikke må gå glip af.

Pressemødet finder sted søndag den 14. februar kl. 11 og streames live fra YouTube.